Єдина система

Ініціюй! Підтримуй! Впливай!

+ ще 121 громадa!
Переглянути усі петиції

Останні, що прийняті на розгляд

Тема звернення Підписали Прийнято До відповіді
Про визнання дітей Авдіївки що проживали в місті під час проведення АТО дітьми війни 109 20 липня 9

Станом на 25 липня усього прийнято до розгляду 1 петиція Переглянути

Остання відповідь

Создать комиссию по вопросу качества медицинского обслуживания в городе Авдеевка.

Показати повний зміст петиції

Відповідає:

МАЛИХІН ПАВЛО ВОЛОДИМИРОВИЧ

Шановний Віталію Вікторовичу!

Військово-цивільною адміністрацією міста Авдіївка Донецької області розглянуто Вашу петицію стосовно «створення комісії з питань якості медичного обслуговування в місті Авдіївка», з цього приводу повідомляємо наступне:
Доводимо до Вашого відома, Конституцією України закріплено право громадян на свободу об'єднання у політичні партії та громадські організації для здійснення і захисту своїх прав і свобод та задоволення політичних, економічних, соціальних, культурних та інших інтересів, за винятком обмежень, встановлених законом в інтересах національної безпеки та громадського порядку, охорони здоров'я населення або захисту прав і свобод інших людей.
Крім того, Загальною декларацію прав людини встановлено, що кожна людина має право на свободу мирних зборів і асоціацій.
Згідно статті 22 Закону України «Про громадські об’єднання» втручання органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування, їх посадових та службових осіб у діяльність громадських об'єднань, так само як і втручання громадських об'єднань у діяльність органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування, їх посадових та службових осіб, не допускається, крім випадків, передбачених законом.
На підставі вищенаведеного та відповідно до статті 23-1 Закону України «Про звернення громадян» військово-цивільна адміністрація міста Авдіївка Донецької області не заперечує проти громадських об’єднань.
Також акцентуємо увагу, якщо громадянин бажає отримати інформацію щодо діяльності суб’єктів владних повноважень або інших розпорядників публічної інформації, така особа має можливість здійснити відповідний запит на отримання публічної інформації. Порядок отримання таких даних встановлено Законом України «Про доступ до публічної інформації».
Дякуємо Вам за активну громадянську позицію та занепокоєння долею міста Авдіївка Донецької області.

З повагою,
Керівник військово-цивільної