Демонтувати комуністичну символіку та виправити датування на пам'ятнику Другій світовій війні

Закон України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки" (закон № 317-VIII, 2015 року)
передбачає заборону використання та пропаганди символіки комуністичного (...) тоталітарних режимів (ст. 4),
адже "комуністичний тоталітарний режим 1917-1991 років в Україні визнається злочинним і таким, що здійснював політику державного терору, яка характеризувалася численними порушеннями прав людини у формі індивідуальних та масових вбивств, страт, смертей, депортацій, катувань, використання примусової праці та інших форм масового фізичного терору, переслідувань з етнічних, національних, релігійних, політичних, класових, соціальних та інших мотивів, заподіянням моральних і фізичних страждань під час застосування психіатричних заходів у політичних цілях, порушенням свободи совісті, думки, вираження поглядів, свободи преси та відсутністю політичного плюралізму, та у зв’язку з цим засуджується як несумісний з основоположними правами і свободами людини і громадянина" (ст. 2).
Символіка комуністичного тоталітарного режиму - символіка, що включає: "будь-яке зображення державних прапорів, гербів та інших символів СРСР, (...) прапори, символи, зображення або інша атрибутика, в яких відтворюється поєднання серпа та молота, серпа, молота та п’ятикутної зірки, плуга (рала), молота та п’ятикутної зірки;" (ст. 1).

У зв'язку з цим,
ПРОШУ: вжити заходів щодо демонтажу символіки комуністичного тоталітарного режиму (зірка з гербом СРСР на верхній частині пам'ятника та інших наявних символів) та виправити дату початку Другої світової війни з 1941 як такої, що не відповідає історичній правді, на 1939 на пам'ятнику Другої світової війни у Парку Слави по вул. Миколаївській міста Богуслава.

До кінця збору підписів залишилось:

Станом на 19 листопада петицію підписали 114 осіб з 100 необхідних.