Надати приміщення під класи дітям, які навчаються у школі №4 м.Буча

ОСВІТА

У місті Буча гостро постало питання в освітній галузі із забезпеченням дітей місцями у садочках та школах. У 2016-2017 н.р. у школі №4 м. Буча навчалося 1721 дитина при можливій проектній потужності закладу 840 місць. Це означає, що перевищено норми більше ніж у 2 рази. Перші класи, які подали заяви у цьому ж році територіально були розміщені у школі №5 м.Буча (це близько 200 дітей). На 2017-2018 н.р. (зі слів директора школи №4 ) до першого класу було подано біля 450 заяв.
Оскільки органи місцевого самоврядування (а саме Відділ освіти Бучанської міської ради) вважають, що такий стан речей прийнятний, то вони з розумінням віддадуть своє приміщення школярам школи №4 м.Буча під обладнання навчальних класів для здобуття загальної середньої освіти, яка є обов`язковою. (Конституція України. "Стаття 53. Кожен має право на освіту.

Повна загальна середня освіта є обов'язковою.

Держава забезпечує доступність і безоплатність дошкільної, повної загальної середньої, професійно-технічної, вищої освіти в державних і комунальних навчальних закладах;"
Також просимо Бучанську міську раду виділити кошти на обладнання навчальних класів за рахунок міського бюджету в повному об`ємі до початку 2017-2018 навчального року з дотриманням Державних санітарних правил і норм влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу.

Про розгляд електронної петиції щодо "Надати приміщення під класи дітям, які навчаються у школі №4 м. Буча"

Петицію підписали 241 особа з 240 необхідних.