Єдина система

Протест проти зміни/скорочення маршруту №36 201 16
Не повышать цены на проезд в маршрутках до полного выполнения договора. 169 11
создание мусорных контейнеров для разделения мусора 124 11
Заборонити брати благодійні внески за узі та інші послуги у пологовому будинку, жіночих консультаціях та центрі планування сімї 117 20
ПОШКОДЖЕННЯ СУСПІЛЬНОГО МАЙНА 100 11
Використовувати американський досвід в облаштуванні бордюрів і тротуарів 92 11
Заставить перевозчиков соблюдать график движения по маршруту 70 20
Установить светофор на перекрёстке "5 углов" 69 26
Тема звернення Підписали Залишилось
Введення платного проїзду для т зв "пільгових категорій" громадян 254 6
Сортування сміття 201 3
Протест проти зміни/скорочення маршруту №36 201 16
Не повышать цены на проезд в маршрутках до полного выполнения договора. 169 11
создание мусорных контейнеров для разделения мусора 124 11
ПОШКОДЖЕННЯ СУСПІЛЬНОГО МАЙНА 100 11
Використовувати американський досвід в облаштуванні бордюрів і тротуарів 92 11
Заставить перевозчиков соблюдать график движения по маршруту 70 20
Установить светофор на перекрёстке "5 углов" 69 26
Переглянути усі петиції

Останні, що прийняті на розгляд

Тема звернення Підписали Прийнято До відповіді
Створення проекту контактних паркових скульптур у Чернігові 256 16 серпня 10
СТОП безпідставному подорожчанню проїзду в транспорті до 4,5 грн. 319 16 серпня 10
Змусити перевізників виконувати договори або піти у відставку 323 10 серпня 4
Застосувати мораторій на підвищення ціни проїзду в маршрутках. 450 10 серпня 4
Встановлення інсталяції «I love Chernihiv» 261 8 серпня 2

Станом на 20 серпня усього прийнято до розгляду 8 петицій Переглянути

Остання відповідь

Прибрати з вулиць міста безпритульних собак

Показати повний зміст петиції

Відповідає:

АТРОШЕНКО ВЛАДИСЛАВ АНАТОЛІЙОВИЧ

Електронна петиція стосовно питань поводження з безпритульними собаками у м. Чернігові (автор петиції - Суржик О.М.) розглянута управлінням житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради.
За результатами розгляду пбвідомляємо наступне.
На даний час в місті будується Пункт тимчасового утримання тварин. До введення в експлуатацію Пункту, питаннями поводження із безпритульними тваринами опікуються, на громадських засадах, ряд громадських організацій міста Чернігова, у тому числі ЧМГО «Зоошанс» (тел.612-002, 612-602).
Законом України «Про захист тварин від жорстокого поводження» (далі - Закон) визначені правові основи поводження з тваринами.
З урахуванням вимог Закону питання належної організації поводження з тваринами у місті Чернігові будуть вирішуватись за
допомогою комплексу заходів, серед яких: будівництво пункту тимчасового утримання тварин; впровадження системи гуманного вилову, стерилізації, щеплення, профілактичних обробок безпритульних тварин, їх обліку та ідентифікації; впровадження системи реєстрації домашніх собак та котів; запровадження контролю за дотриманням Правил утримання собак та котів у м. Чернігові.
Щодо питання запровадження у м. Чернігові реєстрації домашніх тварин, повідомляємо наступне.
У місті існує велика популяція домашніх котів та собак, тісно пов’язана з популяцією безпритульних тварин. Реєстрація домашніх котів та собак спрямована н^ профілактику безпритульності тварин, та є додатковим з комплексу вищезазначених заходів, спрямованих на регулювання чисельності тварин гуманними методами.

Реєстрація домашніх собак та котів буде запроваджуватись у м.Чернігові після введення в експлуатацію Пункту тимчасового утримання тварин (до складу працівників пункту входять і працівники з реєстрації тварин) та опрацювання змін до Правил утримання собак та котів у м.Чернігові із включенням до даних Правил дієвих положень про реєстрацію собак та котів.
Стосовно пропозиції електронної петиції, щодо використання пункту тимчасового утримання тварин, який будується у Чернігові, для постійного перебування тварин, а не тільки для стерилізації, повідомляємо наступне.
Діяльність пункту тимчасового утримання тварин, який будується у місті Чернігові спрямована на регулювання чисельності безпритульних тварин методом біостерилізації.
Даний метод передбачає вилов собак, стерилізацію, вакцинацію, проведення профілактичної обробки та повернення на місце вилову. Такий метод виключає постійне заміщення звільнених, в результаті вилову, територій міста новими нестирилізованими зграями безпритульних собак.
Після стерилізації у пункті собаки стають епідеміологічно-безпечними (вакциновані) та не дають приплоду. Таким чином, відновлення чисельності тварин не відбуватиметься і через певний час починається значне природне зменшення їх чисельності.
Стосовно пропозиції електронної петиції, щодо запровадження штрафних санкцій за перебування без нагляду зареєстрованих собак, повідомляємо наступне.
Правилами благоустрою, забезпечення чистоти, порядку утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків, скверів та додержання тиші в громадських місцях м.Чернігова» (далі - Правила благоустрою) вже передбачена заборона вигулу тварини без власника, перебування її в зграї безпритульних тварин (пункт 8.3 Правил благоустрою). Кодекс України про адміністративні правопорушення передбачає штрафні санкції за дане порушення Правил благоустрою. Робота по притягненню до відповідальності за вигул тварин без власника розпочнеться тільки із запровадженням вилову собак після завершення будівництва місця для утримання собак.
Начальник управління Я.В. Куц

Станом на 20 серпня надано відповідь на 197 петицій Переглянути