Єдина система

Продлить работу общественного транспорта до 23:00 78 27
Отремонтировать подземный переход в районе гостиницы "Украина" 76 27
Не принимать Львовский мусор 63 28
Будівництво навчально-виховного комплексу, який включає в собі дитячий садок та ЗНЗ 1-3 ступенів в мікрорайоні Бобровиця 58 28
Нанесення дорожньої розмітки та встановлення світлофорів на перехресті вул. І.Мазепи та вул. Ушинського 20 26
Встановити зупинки для очікування громадського транспорту на вул. Козацькій. 19 27
Дозвілля дітей та дорослих. Спорт, а не гаджети!!!! 17 27
Переглянути усі петиції

Останні, що прийняті на розгляд

Тема звернення Підписали Прийнято До відповіді
Создание на базе городской мусорной свалки на Масанах предприятия по производству биогаза и сжиганию мусора. 272 26 вересня 10
Будівництво сучасного баскетбольного майданчику 264 26 вересня 10
Функціонування нічних закладів поблизу житлових будинків 259 22 вересня 6
Створити окреме комунальне підприємство для пункту перетримки тварин під контролем громадськості 295 19 вересня 3
Створити у кожному мікрорайоні Чернігова огороджене місце для вигулу собак 282 19 вересня 3

Станом на 30 вересня усього прийнято до розгляду 5 петицій Переглянути

Остання відповідь

Відповідає:

АТРОШЕНКО ВЛАДИСЛАВ АНАТОЛІЙОВИЧ

Шановна Катерино Євгеніївно!

Управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради розглянуло електронну петицію від 19.09.2016 р. № 94П-2 стосовно викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, які спричиняють неприємний запах протягом останніх місяців у різних районах міста Чернігова і повідомляє наступне.
Екологічна інспекція КП «АТП-2528» Чернігівської міської ради (далі екологічна інспекція) в межах своїх повноважень проводить обстеження території міста, щодо дотримання Правил благоустрою м. Чернігова (п.10.2.26 - спалювати опале листя, побутові, промислові відходи та інші відходи на території юридичних осіб, домоволодінь, парків, скверів, садів, рекреаційних зон та майданчиків, пам’яток культурної та історичної спадщини, пляжів, кладовищ та інших територій загального користування, забруднення території хімічними та іншими розчинами). Порушники Правил благоустрою притягуються до відповідальності за ст.152 КУпАП.
За результатами обстеження спочатку року складено 43 адміністративні протоколи за порушення п.10.2.26 Правил благоустрою м. Чернігова та направлені на розгляд до адміністративних комісій районних у м. Чернігові рад.
Після отримання Вашої електронної петиції екологічною інспекцією 19.09.2016 р. було терміново проведено обстеження території міста і порушень п.10.2.26 Правил благоустрою м. Чернігова - не виявлено.
Чернігівським міським відділом ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» щоквартально проводяться лабораторні дослідження атмосферне повітря за 12 шкідливими речовинами: вуглецю оксид, тверді суспендовані частинки, ангідрид сірчистий, азоту діоксид, аміак, фенол, формальдегід, кислота сірчана, хлор, хром VІ валентний, марганець, свинець.
Всього у поточному році досліджено 426 проб атмосферного повітря, з них з перевищенням гранично допустимих концентрацій 3. в зоні впливу автотранспорту по вул. І.Мазепи (вуглецю оксид). У всіх інші пробах при дослідженні забруднення атмосферного повітря концентрація шкідливих речовин не перевищувала ГДК.
У зв’язку з численними зверненнями громадян до Державної екологічної інспекції у Чернігівській області (далі Держекоінспекція) стосовно неприємного запаху в районі с.Жавинка та районі «Шерстянка» Держекоінспекцією проведена відповідна робота щодо встановлення джерела забруднення та з’ясовано, що ймовірно негативний вплив на атмосферне повітря міста створюється в результаті діяльності ТОВ «Техагросоюз», потужності якого знаходяться на колишній території ПАТ «Чернігівське Хімволокно».
В ході проведеної Держінспекцією перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства при здійсненні господарської діяльності ТОВ «Техагросоюз» було встановлено, що в орендованих приміщеннях, підприємством встановлено лінію з переробки відходів виробництва пива (пивної дробини після пивоваріння) та лінію по виробництву паливних гранул з відходів деревини. Джерелом неприємного запаху є органічна сировина (зернові відходи), яка висушується та подрібнюється на спеціальному обладнанні, і являє собою домішку до раціону харчування тварин та птиці. При цьому хімічні речовини в технологічному процесі не використовуються.
Інспекторами з охорони навколишнього природного середовища виявлено факти порушень вимог природоохоронного законодавства, за які керівника ТОВ «Техагросоюз» притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу на суму 986 грн. та надано обов’язковий до виконання припис, яким в термін до 15.10.2016 року, зобов’язано вжити вичерпних заходів для усунення неприємного запаху та безумовного дотримання встановлених нормативів граничнодопустимих викидів забруднюючих речовин в атмосферу. Крім того, за вказані правопорушення передбачена цивільна відповідальність суб’єкта господарювання. Наразі Держекоінспекцією у Чернігівській області вчиняються відповідні процесуальні дії для обрахування збитків, які завдані навколишньому природному середовищу в результаті порушень вимог природоохоронного законодавства ТОВ «Техагросоюз».

Начальник управління Я. В. Куц

Станом на 30 вересня надано відповідь на 95 петицій Переглянути