Єдина система

Маршрут ЗАЗ-З/Д ВОКЗАЛ 118 13
Завод по изготовлению бумажных пакетов 105 4
Підвищення вартості проїзду 151 24
Продовжити оренду приміщення для Чернігівської дитячої художньої школи до 31 грудня 2017 за адресою Гонча,33 93 24
Работа игровой комнаты в детской областной больнице. 63 24
Заборонити вимагання пред`явлення учнівських посвідчень (квитків) при проїзді у громадському транспорті у дітей, які не досягли 16 років 63 27
розклад руху автобусу № 25 60 24
Закрили маніпуляційний кабінет в філіалі дитячої поліклініки № 1,по вул.Гагаріна 6. 50 26
Встановити "лежачій поліцейський" на вул. Рокосовського, зупинка Електрон. 42 26
Маршрут №29 39 24
Повернути маршрути №32 та 26 до попереднього плану-маршруту 37 26
Транспортна мережа 35 26
Переглянути усі петиції

Останні, що прийняті на розгляд

Тема звернення Підписали Прийнято До відповіді
Перевірити якість газу, який отримують мешканці та ініціювати оплату за його кілокалорії, а не кубічні метри 257 16 січня 8
Створити електронні черги у лікарнях і поліклініках 267 12 січня 4
«Безпечне місто» для всіх 291 11 січня 3
Согласование эскиза муралов с общественностью города 257 15 грудня 0
Лицей √22 273 26 листопада 0

Станом на 22 січня усього прийнято до розгляду 5 петицій Переглянути

Остання відповідь

Не трогать маршруты №25 и №31. Не объединять их!

Показати повний зміст петиції

Відповідає:

АТРОШЕНКО ВЛАДИСЛАВ АНАТОЛІЙОВИЧ

Шановна Анастасіє Володимирівно!

Електронну петицію стосовно автобусних маршрутів № 25 та № 31 розглянуто. За результатами повідомляємо наступне.
У травні 2011 року м. Чернігів офіційно підтримало масштабну ініціативу Європейської комісії зі сталого розвитку міст, відому як Угода Мерів.
Відповідно до зобов’язань, підписанти Угоди прагнуть скоротити власні викиди СО2 щонайменше на 20% до 2030 року, сприяючи, таким чином, розвитку екологічно орієнтованої економіки та підвищенню якості життя.
Для досягнення цієї мети місто за допомоги фахівців розробило План дій зі сталого енергетичного розвитку до 2023 року, який затвердила Чернігівська міська рада своїм рішенням від 4 червня 2015 року.
Цей документ містить низку проектів, зокрема у сфері пасажирського транспорту, які передбачають заходи з поліпшення екологічної ситуації в місті, а саме зменшення кількості транспорту за рахунок збільшення його пасажиромісткості, тобто заміщення автобусів малої місткості типу «Дельфін», «Рута» на автобуси середньої пасажиромісткості і тролейбуси.
В той же час з метою аналізу раціональності та доцільності функціонування маршрутів громадського транспорту з урахуванням сучасних пасажиропотоків розпорядженням міського голови № 20-р від 16 січня 2016 року було створено комісію з підготовки пропозицій до моделі транспортної мережі міста, до складу якої ввійшли фахівці міської ради, представники депутатського корпусу, громадські активісти.
Вищезазначена комісія, керуючись настановами Плану дій зі сталого енергетичного розвитку, використовуючи дослідницьку роботу Чернігівського національного університету «Удосконалення маршрутної мережі міського пасажирського транспорту загального користування у м. Чернігові» та враховуючи результати опитування громадськості, сформувала пропозиції до нової транспортної мережі та надала їх Координаційній раді з питань організації транспортного забезпечення населення міста Чернігова (Транспортна рада) - дорадчому органу виконавчого комітету Чернігівської міської ради.
Транспортна рада колегіально вирішила доручити Управлінню транспорту та зв’язку підготувати та винести на розгляд виконавчого комітету міської ради остаточний варіант транспортної мережі, який і був згодом затверджений рішенням від 28.09.2016 року № 419.
Згідно з новою транспортною мережею об’єднання автобусних маршрутів № 25 «Стоматполіклініка – Астра» та № 31 «Вул. Одинцова – вул. Ціолковського», в один - № 25 «Хімволокно – вул. Захисників України» здійснено по найбільш оптимальному шляху проходження: вул. Захисників України – вул. Рокосовського – вул. Шевченка – вул. Молодчого – пр-т Перемоги – пр-т Миру – вул. В. Чорновола (Войкова) - вул. Любецька – вул. Ріпкинська – вул. Дніпровська – вул. Попова – вул. Текстильників – вул. Д. Самоквасова (Стахановців) – вул. Ціолковського – м-н «Астра» - Хімволокно.
Звертаємо увагу, що наразі маршрут № 25 «Хімволокно – вул. Одинцова» обслуговується автобусами пасажиромісткістю понад 35 місць у кількості 20 одиниць. Тобто на заміну автобусам малої місткості марок Рута 17, Рута 19 на маршрут поставлено автобуси середньої місткості.
Район стоматологічної поліклініки з’єднується з центром міста, залізничним та автобусним вокзалами маршрутом № 14 «Залізничний вокзал - Яцево», який обслуговує 8 одиниць транспорту.

Начальник управління О. В. Бєльський

Станом на 22 січня надано відповідь на 151 петицію Переглянути