міський транспорт до одинадцятої вечора під контроль

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Багато хто їздить ввечері на міському транспорті. У вихідні можна навіть не виходити на зупинки після десятої вечора, зате нам дуже зручно, коли нас обслуговують до ночі. Зате ніхто не помічає персонал обслуги, навіть супермаркетів, а вони теж повинні доїхати до дому. Вимагаю чітко контролювати транспорт, щоб до одинадцятої вечора було можливо доїхати до любої точки нашого міста.

Електронну петицію за Вашим авторством щодо роботи міського пасажирського транспорту у вечірній час, встановлення за ним контролю, за дорученням, уважно розглянуто і повідомляємо наступне.
Відповідно до рішення виконавчого комітету Чернігівської міської ради від 28 вересня 2016 року № 419 «Про затвердження мережі міських автобусних маршрутів загального користування» управлінням транспорту та зв’язку міської ради проведено конкурси з визначення перевізників, що обслуговують міську маршрутну мережу.
За умовами проведених конкурсів та укладених з перевізниками відповідних договорів про організацію пасажирських перевезень на міських маршрутах рух пасажирського автотранспорту встановлено з 6 години (час відправлення автобусів першими рейсами з кінцевих зупинок по маршруту) до 22 години (час відправлення автобусів останніми рейсами з кінцевих зупинок по маршруту), що дозволяє транспортним засобам знаходитись на міських маршрутах до 23 години і відповідає наразі існуючим пасажиропотокам.
Разом з тим управлінням транспорту та зв’язку Чернігівської міської ради досягнуто з перевізниками домовленості щодо встановлення GPS-системи для відстеження за роботою транспортних засобів на маршрутах, інтервалу руху між ними, часу роботи тощо. На даний час встановлено GPS-трекери на транспортні засоби і проводиться апробація та налагодження всієї GPS-системи у межах міської маршрутної мережі громадського транспорту.
У зв’язку з численними зверненнями громадян стосовно продовження роботи рухомого складу на міських маршрутах у вечірні години, а також спроби зменшення інтервалу руху між транспортними засобами у «години пік», дане питання взято під контроль та здійснюється працівниками управління транспорту та зв’язку міської ради.
Робота громадського транспорту знаходиться під контролем перевізників, що обслуговують міську маршрутну мережу, і управління транспорту та зв’язку Чернігівської міської ради.

Начальник управління Ю. В. Горбань