Капітальний ремонт РАЦСу (ЗАГСу)

СІМ’Я, МОЛОДЬ, ДІТИ

Варто тільки зайти на поріг Чернігівського "палацу урочистих подій", щоб смуток і журба переповнили ваше серце. Щоб ви відчули, що створювати сім'ю в цій країні безперспективно, або принаймі дуже тяжко.

Що саме погано:
1. Радянський ремонт, а точніше його залишок. Обдерті стіни, протерті брудні килими, меблі 70-х років, якщо не більш ранні. На сходах будівлі, де кожні молодята роблять фото на згадку, повідпадала плитка.
2. Відсутність сервісу. Немає навігації по приміщенню. В кабінеті немає стільців для молодят, вони мають стояти, поки йде оформлення. Заяву на одруження потрібно заповнювати в темному коридорі за жахливими меблями. Стенд із зразком заяви нагадує стенд із зразком заяви в Чорнобилі. Ніякої охайності і поваги до людей, які мають цим користуватись. Оплата в банку, який невідомо де шукати. Потім треба повернутись до РАЦСу і показати квитанцію. Якщо плануєте урочисту церемонію - потрібно ще раз прийти до РАЦСу, збігати в банк, і знову принести квитанцію.
3. Несмак у оформленні прилягаючої території. Незрозумілі бетонні фігури, примітивні і естетично не гарні конструкції для квітів, інші незрозумілі об'єкти.

Як має бути:
1. Сучасний лаконічний ремонт, обов'язково за допомогою дизайнерів. На вході зробити вказівники, де шукати різні кабінети.
2. Створення каси на території РАЦСу. Придбання зручних стільців для молодят. 3. Створення комфортних умов для заповнення заяв.
Облаштування прилягаючої території. Мають бути місця, де люди можуть посидіти, заховатися від сонця або дощу. Мають бути місця для гарних фотографій.

Просимо зробити РАЦС справді урочистим, щоб спільний шлях тисячів чернігівських молодят починався з приємних емоцій.

За дорученням міського голови Атрошенка В. А. фондом комунального майна міської ради розглянута петиція Крят Я. П. щодо ремонту будівлі Палацу урочистих подій по вул. Пушкіна, 15.
Нежитлова будівля по вул. Пушкіна, 15 належить до комунальної власно¬сті територіальної громади міста Чернігова та перебуває в оперативному управлінні фонду комунального майна міської ради.
На сьогодні зазначена вище нежитлова будівля передана в оренду Голов¬ному територіальному управлінню юстиції у Чернігівській області по договору оренди від 31.12.2010 № 531.
Відповідно до пунктів 5.3, 5.4, 5.5 договору оренди орендар повинен утримувати орендоване майно у повній збережності, запобігати його пошкодженню і псуванню, своєчасно здійснювати за власний рахунок необхід¬ний поточний, капітальний та інші види ремонтів орендованого майна за рахунок власних коштів, проводити ремонт фасаду будівлі та здійснювати бла¬гоустрій прилеглої території згідно з планом за рахунок власних коштів без по¬дальшої компенсації.
За інформацією наданою управлінням капітального будівництва Чернігівської міської ради, виконання ремонтно-будівельних робіт буде розпочато після уточнення переліку необхідних робіт та виготовлення проектно-кошторисної документації.

Петицію підписали 281 особа з 250 необхідних.