+ ще 121 громадa!

Капітальний ремонт РАЦСу (ЗАГСу)

СІМ’Я, МОЛОДЬ, ДІТИ

Варто тільки зайти на поріг Чернігівського "палацу урочистих подій", щоб смуток і журба переповнили ваше серце. Щоб ви відчули, що створювати сім'ю в цій країні безперспективно, або принаймі дуже тяжко.

Що саме погано:
1. Радянський ремонт, а точніше його залишок. Обдерті стіни, протерті брудні килими, меблі 70-х років, якщо не більш ранні. На сходах будівлі, де кожні молодята роблять фото на згадку, повідпадала плитка.
2. Відсутність сервісу. Немає навігації по приміщенню. В кабінеті немає стільців для молодят, вони мають стояти, поки йде оформлення. Заяву на одруження потрібно заповнювати в темному коридорі за жахливими меблями. Стенд із зразком заяви нагадує стенд із зразком заяви в Чорнобилі. Ніякої охайності і поваги до людей, які мають цим користуватись. Оплата в банку, який невідомо де шукати. Потім треба повернутись до РАЦСу і показати квитанцію. Якщо плануєте урочисту церемонію - потрібно ще раз прийти до РАЦСу, збігати в банк, і знову принести квитанцію.
3. Несмак у оформленні прилягаючої території. Незрозумілі бетонні фігури, примітивні і естетично не гарні конструкції для квітів, інші незрозумілі об'єкти.

Як має бути:
1. Сучасний лаконічний ремонт, обов'язково за допомогою дизайнерів. На вході зробити вказівники, де шукати різні кабінети.
2. Створення каси на території РАЦСу. Придбання зручних стільців для молодят. 3. Створення комфортних умов для заповнення заяв.
Облаштування прилягаючої території. Мають бути місця, де люди можуть посидіти, заховатися від сонця або дощу. Мають бути місця для гарних фотографій.

Просимо зробити РАЦС справді урочистим, щоб спільний шлях тисячів чернігівських молодят починався з приємних емоцій.

Оприлюднення відповіді не пізніше:

Станом на 25 липня петицію підписали 279 осіб з 250 необхідних.