Відкрити всі водяні колонки в Чернігові!

ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я

Створюю петицію повторно за проханням багатьох обурених мешканців Чернігова. Ніколи в Чернігові не було такого, щоб був перекритий доступ до колонок з водою!
З цих колонок п'ють діти, тварини, для когось ковток води в таку спеку може стати рішучим та зберегти від перегріву!!! Людині може стати погано на вулиці при такий спеці і поруч буде закрита колонка і немождивість набрати води може стати роковою і привести до трагічних наслідків Це може бути стара людина, вігітна жінка! Вимагаємо!!!! - .відкрити та налагодити всі водяні колонки в Чернігові для вільного використання мешканцями міста. Вважаю неприпустимим закрити колонки при такій спеці. Повинен бути вільний доступ до води!!!

Шановна Олена Володимирівна !

На електронну петицію КП «Чернігівводоканал» повідомляє наступне:
У місті Чернігові встановлені та функціонують 296 вуличних колонок, які перебувають на балансі КП «Чернігівводоканал», відповідно їх ремонт та утримання проводить наше підприємство.
Для моніторингу водоспоживання на групі водорозбірних колонок були встановлені прилади обліку води, згідно з фактичними показаннями яких визначено, що через неконтрольоване водокористування колонками, зростають втрати підприємства.
В ході проведених періодичних перевірок користування колонками, встановлені факти несанкціонованого водокористування. Для зменшення втрат води на водорозбірні колонки були встановлені спеціальні запірні пристрої та ключі від них роздані споживачам, які безпосередньо користуються колонками та сплачують за отриману послугу.
Встановлені водорозбірні колонки знаходяться в місцях колективного водокористування, та призначені для споживачів, у яких відсутнє централізоване водопостачання, а не для загального використовування.
Мешканці багатоповерхової забудови цілодобово забезпечені централізованим водопостачанням. В разі виконання ремонтних та профілактичних робіт на водопровідній мережі КП «Чернігівводоканал» забезпечує абонентів якісною питною водою шляхом підвозу її в спеціальних автоцистернах.
Тому, зняття запірних пристроїв з вуличних колонок приведе до неконтрольованого водокористування, яке негавтивно відобразиться на фінансовому становищу нашого підприємства.

З повагою

Головний інженер
КП «Чернігівводоканал» Ю.А. Федорченко

Петицію підписали 271 особа з 250 необхідних.