+ ще 121 громадa!

Збудуємо дорогу до мікрорайону Шерстянка

Шановні чернігівці, підтримайте петицію до Чернігівської міської ради, щодо побудови короткої дороги в мікрорайон Шерстянка нашого міста.
Це питання неодноразово піднімалося ще з 2012 року. На жаль, до цього були тільки порожні обіцянки, які дуже активно роздавали перед виборами декілька разів.
За даними ЗМІ бачимо, що станом на 2012 рік був розроблений проект землеустрою цієї дороги. Вона має пролягти по землях, які ще тоді вилучили та на сесії передали Управлінню капітального будівництва міської ради.
Згідно проектної документації, пряма дорога на Шерстянку почнеться від адміністративної будівлі камвольно-суконного комбінату (КСК) на вулиці Івана Мазепи (колишня вул. Щорса) та буде виходити безпосередньо в мікрорайон на вул. Текстильників. Довжина - близько кілометра. Ширина - 7,6 метра. Вартість станом на 2012 рік складала 20 млн. грн.
Станом на 2015 рік з інформації в друкованих виданнях бачимо, що кошторисна вартість зросла до 46,5 млн. грн. а будівництво дороги очікувати НЕ ВАРТО!
На сьогоднішній день, використовуючи коефіцієнти індексації, можемо порахувати що кошторисна вартість дороги складе приблизно 46,5 млн. грн *1,433*1,06 = 70,6 млн. грн.
Звичайно, нам можуть відповісти, що в бюджеті міста таких грошей немає. Але з тих самих друкованих джерел бачимо, що економіка йде вгору, бюджет міста активно наповнюється. Про це свідчить те, що в 2016 році на реконструкцію скверу Б. Хмельницького було виділено 13 млн. грн, а в цьому році ще 13,4 млн. грн , на реконструкцію фонтанів на Алеї Героїв з бюджету виділено 16,8 мил. грн. і т.д.
Зважаючи на Європейські стандарти облаштування міст, стає очевидним той факт, що якісна транспортна розв’язка в місті підвищить престиж Чернігова на всеукраїнській та міжнародній арені не гірше, ніж благоустрій центральних вулиць, а також покращить зручність життя нам-його жителям і платникам податків у місцевий бюджет!
Будь-ласка, підтримайте мене!

Оприлюднення відповіді не пізніше:

Станом на 25 липня петицію підписали 273 особи з 250 необхідних.