відновлення маршруту № 31

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Шановний Владиславе Анатолійовичу!
Звертаємося до Вас з проханням відновити маршрут № 31.
Перевізник маршруту № 25 не справляється з наданням послуг з перевезення громадян. На маршруті половина маршрутних таксі марки Рута. В години пік взагалі не можливо зайти в автобус, іноді вони не зупиняються на зупинках. Вартість послуг не відповідає їх якості.
Сподіваємося на позитивне вирішення питання.

Шановна Олександра Василівна!

Електронну петицію стосовно автобусних маршрутів № 25 та № 31 розглянуто. За результатами повідомляємо наступне.
Реагуючи на звернення громадян стосовно незадовільного обслуговування пасажирів на автобусному маршруті № 25 «Хімволокно – вул. Захисників України», а саме про перевантаженість транспортних засобів в «години пік» та виникаючи у зв’язку з цим складнощі в пересуванні містом мешканців району Шерстянка, управлінням транспорту, транспортної інфраструктури та зв’язку міської ради було здійснено ряд перевірок умов обслуговування на маршруті та обстежено пасажиропотоки на вказаному маршруті.
В результаті проведених досліджень як працівниками управління, так і перевізником ДП «Пассервіс» ВАТ «Чернігівавтосервіс», було зроблено висновки про необхідність збільшення кількості автобусів на автобусному маршруті № 25 «Хімволокно – вул. Захисників України» до 22 одиниць в «години пік», що і було реалізовано з 13 грудня 2017 року.
Стосовно маршруту № 31 нагадуємо, що згідно з новою транспортною мережею об’єднання автобусних маршрутів № 25 «Стоматполіклініка – Астра» та № 31 «Вул. Одинцова – вул. Ціолковського», в один - № 25 «Хімволокно – вул. Захисників України» здійснено по найбільш оптимальному шляху проходження та відбувалось на виконання Плану дій зі сталого енергетичного розвитку до 2023 року, затвердженого Чернігівською міською радою 4 червня 2015 року, з дотриманням необхідних процедур.
До відома, План дій зі сталого енергетичного розвитку до 2023 року розроблено після того, як м. Чернігів офіційно підтримало масштабну ініціативу Європейської комісії зі сталого розвитку міст, відому як Угода Мерів, та містить низку проектів, зокрема у сфері пасажирського транспорту, які передбачають заходи з поліпшення екологічної ситуації в місті, зокрема зменшення кількості транспорту за рахунок збільшення його пасажиромісткості.

Начальник управління Ю. В. Горбань

Петицію підписали 274 особи з 250 необхідних.