Встановити захисні конструкції на зупинках громадського транспорту для безпеки пасажирів

Щороку в Україні через безвідповідальність водіїв гинуть люди, які просто очікують на зупинках свій транспорт. Статистика таких ДТП не ведеться, а тема час від часу підіймається у ЗМІ лише завдяки родичам постраждалих чи небайдужим активістам.

Загибель людей на зупинках – це не тільки трагічна випадковість, а й результат безвідповідальності органів влади, які відповідають за будівництво, утримання та експлуатацію об'єктів транспортної інфраструктури.

Питання безпеки на зупинках громадського транспорту потребує окремої уваги та обов’язкового вирішення.

Просимо встановити на пішохідній зоні в межах зупинок громадського транспорту захисні стовпчики чи інші надійні штучні перешкоди (бетонні блоки) для захисту пасажирів від можливих "вилітань" авто на зупинку через нетверезість водія, ожеледицю, перевищення швидкості і т. д. У першу чергу зробити це на потенційно небезпечних ділянках (поворотах доріг, магістралях), де ризик таких ДТП значно більший, ніж на інших.

Дата створення:

Станом на 25 вересня петицію підписали 108 осіб з 250 необхідних.