+ ще 101 громадa!

«Безпечне місто» для всіх

ОХОРОНА ПРАВОПОРЯДКУ

«Безпечне місто» для всіх
Нині у Чернігові реалізується програма «Безпечне місто Чернігів», яка, зокрема, передбачає впровадження єдиного комплексу відеоспостереження на території міста – встановлення відеоконтролювання та відеоспостереження за міськими об’єктами з масовим перебуванням людей (площі, вулиці та інші місця найбільш масового скупчення та перебування людей, транспортні засоби колективного використання, тобто потенційно криміногенні ділянки міста) з передачею оперативної інформації в центр управління системою в приміщенні Чернігівського ГУНП України у Чернігівській області з наданням йому доступу до управління системою: відеокамерами та до архівних даних системи.
Виходячи з того, що:
Система відеоспостереження та відеоконтролювання є власністю Чернігівської міської ради – громади міста Чернігова – і коштує платникам податків 6 359 200 гривень;
Здійснює спостереження за публічними місцями (міські об’єкти з масовим перебуванням людей), а отже й дані, зібрані системою, не є секретною інформацією чи інформацією з обмеженим доступом;
Інформація, що збирається системою, маж суспільно важливий характер (про стан захищеності об’єктів з масовим перебуванням людей тощо) та може зачіпати інтереси кожного конкретного чернігівця чи гостя міста ЗАКЛИКАЄМО/ВИМАГАЄМО:
Забезпечити безперешкодний публічний доступ у реальному часі до поточних даних, що збираються системою та до її архівних даних.
Пропонуємо реалізувати сервіс на базі нещодавно замовленого виконавчим комітетом міської ради інформаційного сайту «Веб-портал м. Чернігова».

Оприлюднення відповіді не пізніше:

Станом на 23 січня петицію підписали 291 особа з 250 необхідних.