Розклад руху міського транспорту

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

У зв'язку з прийняттям нових договорів з перевізниками, де враховано штрафи за недотримання розкладу руху транспорту, змусити перевізників оприлюднити розклад руху маршрутних таксі, та вивісити в транспорті, оскільки не завжди зрозуміло, за яким розкладом вони працюють взагалі.

Електронну петицію стосовно розкладу руху транспорту розглянуто.
Повідомляємо, що з метою підвищення якості пасажирських перевезень рішенням виконавчого комітету міської ради від 28.09.2016 року № 419 затверджено нову мережу міських автобусних маршрутів загального користування в місті Чернігові, що набрала чинності з 10.01.2017 року.
У зв’язку з цим наприкінці 2016 року було проведено конкурс з перевезення пасажирів на усіх автобусних маршрутах загального користування.
Виходячи із змін у транспортній мережі міста, переліку перевізників та рухомому складі, сформовано нові розклади руху громадського транспорту. Наразі відбувається процес відпрацювання їх на практиці, коригування та упорядкування.
Починаючи з моменту стабілізації роботи на автобусних маршрутах міста та встановлення чіткого розкладу руху, зручного для мешканців, його планується оприлюднити на сайті міської ради, у транспортних засобах. Розклад руху на зупинках громадського транспорту буде розміщено в процесі заміни та уніфікації зупинкових комплексів.
Окрім цього в нові договори закладено вимогу до перевізників щодо облаштування кінцевих зупинок розкладом руху.

Заступник начальника управління –
начальник відділу електротранспорту,
зв’язку та безпеки дорожнього руху Н. М. Сікач

Петицію підписали 271 особа з 250 необхідних.