Работа игровой комнаты в детской областной больнице.

ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я

Игровая комната - единственная отрада для больного ребенка. Но, к сожалению, в 1 хирургическом отделении (возможно и в других отделениях) обласной детской больници игровая работает через день, только в будни и только с 9:00 до 14:00. К примеру, если игровая работала в одну неделю 3 дня (понедельник, среда, пятница), то на следующую неделю она работает только 2 дня (вторник и четверг). Дети очень ждут дней открытия комнаты и играют судовольствием. Воспитатель - очень добрая и отзывчивая девушка. Поэтому время, проведенное там, проходит очень весело и насыщенно.
Но что деткам делать в дни закрытия игровой? Приходится стоять в коридоре на сквозняке, ведь в комнате или кто-то отдыхает или плачет и т.д.
Очень прошу пересмотреть режим работы игровой комнаты на ежеднево работающий, ведь этим самым вы проявите заботу о больных детках. Если это слишком проблематично - можно подключить мам или санитарок к дежурству в ней. И еще, есть музыкальные игрушки без батареек, которые просто пыляться, большинство порванных и поломанных игрушек. Если ли какое-то минимальное финансирование иговой комнаты? Если нет - давайте привлечем общественность. Думаю у каждого дома есть целая игрушка, которую можно пожертвовать в больницу. Заранее спасибо за ваше содействие.

Шановна Наталіє Миколаївно!

Управління охорони здоров’я Чернігівської обласної адміністрації розглянуло Ваше звернення і повідомляє наступне.
За інформацією адміністрації КЛПЗ «Чернігівська обласна дитяча лікарня» основне призначення закладу - надання необхідної медичної допомоги хворим дітям.
Паралельно з наданням медичної допомоги у кожному відділенні працює ігрова кімната, де педагогами проводиться робота з дітьми. Відповідно до штатного розпису в лікарні працює 4 вихователі. У зв'язку з потребою організації роботи ігрових кімнат у 7-ми відділеннях, виникає необхідність кожному педагогу працювати у 2-х відділеннях почергово. Графік роботи педагогів обумовлений потребою кожного відділення. Робочий тиждень вихователів складає 30 годин, а тому немає можливості працювати вихователям у вихідні дні. Але в окремих випадках, враховуючи побажання батьків, у вихідні дні відкриває ігрову кімнату молодша медична сестра, з обов'язковою присутністю батьків. Ігровий матеріал періодично поповнюється за рахунок спонсорської допомоги фізичних осіб, шкіл міста та Чернігівського базового медичного коледжу. Але у зв'язку з тим, що з іграшками грає велика кількість дітей, а якість іграшок не завжди висока, ігровий матеріал потребує постійного оновлення.
Значна увага у лікарні приділяється арт-терапії. Систематично проводяться концерти за участю творчих колективів музичних шкіл міста.
З метою психологічного розвантаження дітей з хворими дітьми та їх батьками щоденно проводить бесіду священник.
Відповідь заявниці надана.

Заступник начальника Управління В.О. Пулін

Петицію підписали 263 особи з 250 необхідних.