Терміново навести лад з перевезенням маршрутним транспортом у Чернігові.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Терміново навести лад з перевезенням маршрутним транспортом у місті Чернігові. Звернення до начальника управління транспорту та зв’язку Чернігівської міської ради Бєльського Олександра Володимировича та інш.!!!
В звязку з чисельними жалобами населення нашого міста на перевізників різних маршрутів вимагаємо ТЕРМІНОВО НАВЕСТИ ЛАД в даному питанні. В інтернеті тільки і розмови то водій нахамив учасникам АТО то діткам, маршрутки ходять не за розкладом, водії під час руху розмовляють по телефону і т.д. Реформа транспортної системи міста пройшла!? На одному чи на двох маршрутах з"явилися нові автобуси, і ВСЕ? А на інших? Хлам та непотріб!!! Почитайте зміст петицій по місту Чернігову: левова доля стосується громадського транспорту! Тобто не все гаразд у даний сфері? У відповідь лише відписки!!! Пропонується керівництву управління нарешті повернутися обличчям до мешканців міста та усунути всі недоліки.

Шановний Геннадію Григоровичу!

Електронну петицію щодо якості послуг, що надаються громадським транспортом, розглянуто. За результатами повідомляємо наступне.
Рішенням виконавчого комітету міської ради від 28.09.2016 року № 419 затверджено нову мережу міських автобусних маршрутів загального користування в місті Чернігові, що набрала чинності з 10.01.2017 року.
У зв’язку з цим управління транспорту та зв’язку міської ради оголосило та провело конкурс з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування.
До договірних умов внесені додатково питання відповідальності перевізників за недотримання вимог до технічного та санітарного стану транспортних засобів, зовнішнього вигляду обслуговуючого персоналу, за порушення графіків руху, відхилення від маршруту тощо.
Також перевізники взяли на себе інвестиційні зобов’язання щодо оновлення рухомого складу на автобусних маршрутах загального користування. Зважаючи на велику кількість застарілих автобусів малої місткості, що досі обслуговують міські маршрути, оновлення буде відбуватись поступово, на протязі строку дії договорів, щоб інвестиційне навантаження на автотранспортні підприємства міста було ефективно розподілено у часі. Проте, позитивні зміни на деяких маршрутах мешканці помітять вже у 2017 році.
Наразі необхідний комплексний підхід до перегляду системи обслуговування пасажирів у м. Чернігові, важливими складовими якого є впровадження системи GPS-моніторингу пасажирського транспорту із створенням єдиного диспетчерського центру для усіх перевізників та встановлення «розумних зупинок».
Інформуємо, що 10 березня 2017 року управлінням транспорту та зв’язку Чернігівської міської ради проведено конкурс з визначення суб'єкта господарювання для надання послуг GPS–моніторингу в м. Чернігові.
Внаслідок впровадження системи GPS–моніторингу пасажири зможуть отримати вичерпну інформацію про міський пасажирський транспорт: місце знаходження рухомого складу, у тому числі пристосованого для перевезення людей з обмеженими фізичними можливостями, час прибуття на зупинку, час роботи на маршруті, а замовник перевезень зможе більш ефективно контролювати виконання перевізниками договірних умов та оперативно реагувати на порушення чи позаштатні ситуації.
У разі настання випадків грубого поводження водіїв або кондукторів громадського транспорту з пасажирами чи інших порушень, просимо фіксувати номер транспортного засобу, маршрут, дату інциденту та надавати цю інформацію за телефонами управління: 675-013, 675-373 або на електронну адресу transport@chernigiv-rada.gov.ua.

Начальник управління транспорту та
зв'язку міської ради О. В. Бєльський

Петицію підписали 261 особа з 250 необхідних.