Зміна маршруту руху 21 автобуса

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

У зв’язку з відкриттям 11 тролейбусного маршруту пропоную внести зміни до автобусного маршруту №21.
Пропоную такий маршрут: с. Новий Білоус - вул. Елеваторна - вул. Нафтовиків - вул. Незалежності - вул. Героїв Чорнобиля - вул. 77-ї Гвардійської Дивізії - вул. 1-го Травня - вул. Бєлова - вул. Пухова - вул. Захисників України.
Даний маршрут не буде дублювати повністю 11 тролейбус, а також зв’яже жителів с.Новий Білоус та мікрорайону Масани (зокрема району вул. Квітневої та вул. Елеваторна) з ТЦ "Епіцентр" та великим спальним мікрорайоном міста, а також ринко "Нива" і автостанцією №3.

Шановний Дмитре Андрійовичу!

Електронну петицію щодо автобусного маршруту № 21 розглянуто.
Повідомляємо, що с. Новий Білоус знаходиться поза межами міста Чернігова. Відповідно до Закону України «Про автомобільний транспорт» міський автобусний маршрут – це маршрут, який не виходить за межі території населеного пункту; приміський автобусний маршрут - маршрут, який з'єднує населені пункти і протяжність якого не перевищує 50 км. Забезпечення організації пасажирських перевезень на приміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі району, покладається на районні державні адміністрації.
Також інформуємо, що питання внесення змін до автобусного маршруту № 21 «вул. Незалежності - вул. Захисників України», а саме продовження його до вул. Елеваторної, було розглянуто на засіданні координаційної ради з питань організації транспортного забезпечення населення м. Чернігова, яке відбулось 18 березня 2016 року. За результатами колегіально прийняте рекомендаційне рішення: визнати пропозицію про доцільність продовження міського автобусного маршруту № 21 «вул. Незалежності - вул. Одинцова» від вулиці Незалежності до вулиці Елеваторної – обґрунтованою; управлінню житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради організувати проведення ремонту дорожнього покриття на проектному відрізку міського автобусного маршруту № 21 «вул. Незалежності - вул. Одинцова».
Оскільки ремонт відрізку дороги, що з’єднує вул. Незалежності та вул. Любецьку, досі не виконано, продовження маршруту, на жаль, неможливе.
Виходячи з даних про пасажиропотік у вказаному Вами напрямку, а саме вул. 1-го Травня, вул. Бєлова, вул. Пухова, він задовольняється існуючою мережею міського громадського транспорту в повному обсязі та не передбачає розробку додаткових маршрутів.

Начальник управління транспорта
та зв'язку міської ради О. В. Бєльський