Залишити єдиний податок 640грн, а гроші з податку пустити на велоінфраструктуру міста

ЕКОНОМІКА ТА ФІНАНСИ

Чернігівська міська рада на 16-й сесії прийняли рішення № 16/VII - 02 (http://www.chernigiv-rada.gov.ua/document/rishennya-sesii/11956) в результаті якого для підприємців II групи єдиний податок з 640грн пропонується знизити на 160грн., а міський бюджет, а результаті такого рішення, недоотримує 8.6млн. грн. Підприємці II групи можуть мати об'єм продажу за рік до 1.5млн. грн і мати найманих працівників. Тому вважаю, що для більшості підприємців цієї групи економія в 160грн суттєво не вплине на структуру їх затрат, оскільки основні затрати в них - це заробітна платня та оренда. А для бюджету міста 8.6млн грн - це суттєва стаття поповнення бюджету. Нашого з вами бюджету.

В той же час на реалізацію програми розвитку велоінфраструктури міста, затверджену рішенням № 15/VII - 7 від 26.01.2017 не виділено нічого.

ПРОПОПНУЮ! Відмінити рішення № 16/VII - 02 від 28.02.2017 року, а надходження, які отримає міський бюджет в результаті такої відміни, спрямувати на реалізацію Програми розвитку велосипедного руху і облаштування велосипедної інфраструктури у м.Чернігові на 2017-2020 роки, затверджену рішенням № 15/VII - 7 від 26.01.2017 року.

Дата створення:

Станом на 23 червня петицію підписали 38 осіб з 250 необхідних.