Про дострокове припинення повноважень президента (народного імпічмента)

ІНШІ

Просимо підтримати цю ініціативу органи місцевого самоврядування, депутатів обл та міських рад.

Вимагаємо від депутатів Верховної Ради ініціювати створення тимчасової слідчої комісії про військові і корупційнi злочини Президента України Петра Порошенка. На підставі матеріалів комісії вимагаємо негайного дострокового припинення повноважень (народного імпічменту) Петра Олексійовича, який не виправдав довіру населення.

1) Відповідно до ст. 102 Конституції президент є гарантом територіальної цілісності України, додержання прав і свобод людини і громадянина. Збройний конфлікт на Сході України почався в квітні 2014 року і триває аж до сьогоднішнього дня. Суперечки навколо конфлікту ведуться на тлі загибелі десятків тисяч наших солдат, яких посилають на вірну смерть (згідно зі ст. 27 Конституції України кожна людина має невід'ємне право на життя). За даними ООН, на 30 вересня 2016 р жертвами конфлікту на Україні є 31 805 осіб: 9 574 загиблих (включаючи цивільне населення, українських силовиків, повстанців), 22 231 постраждалих, 1,5 млн втекли в інші країни.

2) Відповідно до ст. 103 Конституції України президент не може займатися підприємницькою діяльністю чи входити до складу керівного органу або наглядової ради підприємства, що має на меті одержання прибутку. Бізнес Порошенко, навіть в даний важкий для країни час, становить багатогалузевий холдинг, в який входять кондитерські корпорації, комунікації, ЗМІ та ін. активи. Недавнє закриття фабрики "Roshen" в м Липецьк є лише спробою відведення уваги, тому що компанію чекає зміна бренду та подальша реалізація продукції на території Росії.

3) Текст присяги, яку президент приносив згідно ст. 104 Конституції України містить наступні слова:

* "Зобов'язуюсь усіма своїми справами боронити суверенітет і незалежність України". На даний момент країна знаходиться в стані громадянської війни, політична і економічна залежність від США і країн ЄС з кожним днем тільки посилюється, причому питання про доцільність євроінтеграції, як і раніше залишається відкритим.

* "Піклуватися про благо Вітчизни і добробут Українського народу". За офіційними даними, за минулий рік сума заборгованості населення України за оплату послуг ЖКГ збільшилася на 12,5 млрд гривень і на сьогодні перевищує 23 млрд гривень. Все це відбувається в сукупності з втратою експортних ринків і катастрофічним обвалом промислового виробництва. При цьому, ростуть витрати на АТО, силові структури. Процвітає корупційна рента при освоєнні бюджетних грошей і ресурсів держпідприємств. А широко розрекламовані «підвищення соцстандартів» на ділі обертаються збільшенням мінімальних зарплат і пенсій на 70-100 гривень.

Вимагаємо народного імпічменту Президента України Петра Олексійовича Порошенка!

Громадський активіст

Юрій Клейнос

Оприлюднення відповіді не пізніше:

Станом на 23 березня петицію підписали 3430 осіб з 250 необхідних.