Встановлення урн для собачих фекалій

Я як мама та власник собаки, часто гуляю містом і натрапляю на собачі купки. Тому прошу встановити в нашому місті Дог-бокси з одноразовими пакетами та урнами для собачих фекалій. Почати можна з парку, що знаходиться по проспекту Миру, скверу ім. Богдана Хмельницького та на Валу, а потім по всьому місту.

Багатьом власникам собак відомо та мешканцям міста відомо,
що Правилами благоустрою, забезпечення чистоти, порядку утримання i прибирання вуличних, дворових територій, парків, скверів та додержання тиші в громадських місцях м. Чернiгова (далi - Правила благоустрою) передбачені обов'язки власників собак.
Так вiдповiдно до пункту 8.2. Правил благоустрою, громадяни - власники тварин зобов’язанi:
- не допускати забруднення тваринами тротуарів, газонiв, cкверів, парків, алей, дитячих майданчиків, а в разі забруднення - прибирати за своєю твариною.
За порушення Правил благоустрою (стосовно питань вигулу собак) відповідно до статті 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, передбачена адміністративна відповідальність (штрафні санкції від 340 до 1360 гривень).

Відповідальних власників тварин, що прибирають за своїми собаками багато, але часто бувають ситуації що власник поспішає вивести свого улюбленця на вулицю та забуває взяти з собою пакети, таким чином він немає змоги прибрати.
Давайте допоможемо нашим мешканцям дотримуватись Правил благоустрою та зробити місто чистим.

До кінця збору підписів залишилось:

Станом на 29 березня петицію підписали 228 осіб з 250 необхідних.