+ ще 121 громадa!

Контейнери для одягу і іграшок

СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ТА ОХОРОНА ПРАЦІ

В багатьох містах України , вже існують подібні контейнери, тому це не є інновація, а ми нічим не гірші. Чернігівці -чуйні люди, завжди готові допомогти ближньому. Наразі не існує централізованого центру для збору речей, кожною вразливою групою опікується різні державні або благодійні організації. Подібні контейнери дуже зручні, адже можна принести в одне місце одяг для дорослих і дітей, книги і іграшки, а благодійні або комунальні організації зможуть фасувати і перерозподіляти між особами , які знаходяться у важких життєвих ситуаціях. А громадянам дуже зручно, не шукати і розвозити по місту речі, якими вони хочуть поділитися, наприклад, якщо це одна -дві речі, ти не будеш по місту шукати , кому їх віддати, а просто закинув у контейнер, і з миру по нитці - вже суттєва допомога.

Шановна Ірино Михайлівно!

За дорученням Деснянською районною у м. Чернігові радою розглянуто електронну петицію про встановлення контейнерів для збору речей, за результатами її розгляду повідомляємо наступне.
В територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Деснянської районної у місті Чернігові ради не має можливості встановити вище вказані контейнери, тому що ні в приміщенні територіального центру, ні на території біля територіального центру немає місця. Зібрані речі мають проходити спеціальну обробку, для розфасування та сортування необхідно виділяти додаткові кошти, та окрему штатну одиницю, що не передбачено нормативною базою територіального центру.
Пропонуємо надати соціальну ініціативу зі встановлення контейнерів для збору одягу, взуття і книг на територіях громадських організацій, які надають допомогу найбільш нужденним громадянам чи на територіях храмів міста Чернігова, зокрема громадській організації „Чернігівський центр соціальної адаптації бездомних та безпритульних” чи Чернігівській обласній організації Товариства Червоного Хреста України.
Установка контейнерів належить до повноважень управління житлово- комунального господарства Чернігівської міської ради.

Голова деснянської районної В.М. Грецький
у місті Чернігові ради