Заборонити продаж та використання поліетиленових (полімерних) пакетів в місті Чернігів

ЕКОЛОГІЯ

Прошу розглянути можливість заборони продажу та використання поліетиленових пакетів в Нашому місті.
Закон, що обмежує використання пластикових пакетів, діє вже в 40 країнах світу. У США введені штрафи для тих, хто використовує пластик замість паперових пакетів. В окремих штатах введено заборону використання одноразових пакетів. Національні збори Франції з 2010 року заборонили використовувати всі види пакетів з пластику. У Данії з 1994 року для торговельних організацій встановлений податок на пластикові мішки. В Ірландії введений 10-центовий податок на кожний пластиковий пакет, який оплачується кінцевим користувачем. Податок на поліетиленові пакети, які використовуються в супермаркетах, введено в Латвії. У Китаї з 2008 року заборонено виробництво пластикових пакетів товщиною до 0,025 мм, а також їх безкоштовне розповсюдження у торговельних мережах. Власникам магазинів, які ризикують порушити цей закон, загрожують великі штрафи і конфіскація товару.
МИ КРАЇНА ЯКА РОЗВИВАЄТЬСЯ, ТОЖ ДАВАЙТЕ СПРОБУЄМО НАДАТИ МОЖЛИВІСТЬ НАШИМ ДІТЯМ ДИХАТИ ЧИСТИМ ПОВІТРЯМ!

(Посилання на сайт: http://tvoemisto.tv/news/v_ukraini_mozhut_zaboronyty_odnorazovi_pakety_73855.html)

Дата створення:

Станом на 18 листопада петицію підписали 181 особа з 250 необхідних.