+ ще 121 громадa!

відновити маршрут №32

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Просимо повернути автобус № 32, а "новий" маршрут автобусу № 26 перевести на попередній маршрут, оскільки "оптимізаця" автобусної мережі абсолютно не враховує думку громадськості, особливо віддалених районів, зокрема, Волковича-Льотна.

Шановна Ірино Валеріївно!

Електронну петицію стосовно автобусних маршрутів № 26 та № 32 розглянуто. За результатами повідомляємо наступне.
Нагадуємо, що з метою аналізу раціональності та доцільності функціонування маршрутів громадського транспорту з урахуванням сучасних пасажиропотоків розпорядженням міського голови № 20-р від 16 січня 2016 року було створено комісію з підготовки пропозицій до моделі транспортної мережі міста, до складу якої ввійшли фахівці міської ради, представники депутатського корпусу, громадські активісти.
Вищезазначена комісія, керуючись настановами Плану дій зі сталого енергетичного розвитку, використовуючи дослідницьку роботу Чернігівського національного університету «Удосконалення маршрутної мережі міського пасажирського транспорту загального користування у м. Чернігові» та враховуючи результати опитування громадськості, сформувала пропозиції до нової транспортної мережі та надала їх Координаційній раді з питань організації транспортного забезпечення населення міста Чернігова (Транспортна рада) - дорадчому органу виконавчого комітету Чернігівської міської ради.
Транспортна рада колегіально вирішила доручити Управлінню транспорту та зв’язку підготувати та винести на розгляд виконавчого комітету міської ради остаточний варіант транспортної мережі, який і був згодом затверджений рішенням від 28.09.2016 року № 419.
Згідно з новою транспортною мережею об’єднання автобусних маршрутів № 26 «Вул. Єськова – Яцево» та № 32 «Вул. Волковича – технологічний університет» в один - № 26 «Вул. Волковича – Яцево» здійснено по найбільш оптимальному шляху проходження: вул. Волковича – вул. Михалевича – вул. Єськова – вул. Льотна – пр-т Миру – вул. Героїв Чорнобиля – вул. 77-ї Гв. Дивізії –вул.1-го Травня – вул. Генерала Бєлова – вул. Пухова – вул. Доценка - вул. Рокоссовського – вул. Шевченка – вул. Кленова – Яцево (до кінцевої). Вибір саме цього маршруту пояснюється одним з головних принципів формування мережі – надання пріоритету електротранспорту.
Та з метою збереження транспортного сполучення між районом вул. Єськова, районом Ремзавод та комплексом медичних закладів, що знаходяться в районі Чернігівської обласної лікарні, з 8 квітня 2017 року було внесено зміни до схеми автобусного маршруту загального користування № 26 «вул. Волковича - Яцево» – перенесено кінцеву з вул. Волковича на вул. Стрілецьку та впроваджено новий шлях проходження: в прямому напрямку: вул. Стрілецька – вул. Єськова - вул. Михалевича – пр. Миру – далі за маршрутом та в зворотному напрямку: Яцево – за маршрутом – пр. Миру – вул. Михалевича – вул. Єськова – вул. Стрілецька (кінцева).
Таке рішення було прийняте на останньому засіданні координаційної ради з питань організації транспортного забезпечення населення м. Чернігова.
Також район вул. Єськова має розвинуте пряме автобусне сполучення з центром міста, районом залізничного вокзалу, історичною частиною міста за допомогою маршрутів № 7, 37.

Начальник управління транспорту та
зв"язку міської ради Ю. В. Горбань

Петицію підписали 281 особа з 250 необхідних.