+ ще 121 громадa!

ДОРОГА ДО ШКОЛИ – ЛІЦЕЮ №32

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Дорога до школи – це дорога, якою прямують на навчання наші діточки. Це – дорога, якою батьки з інших районів підвозять малечу до школи. Це – дорога, яка напевне найбільше у житті запам’ятається дітям, які прямуватимуть по ній впродовж одинадцяти років… Тому дійсно важливо, щоб це була по-справжньому ПРЯМА дорога у всіх значеннях цього образу…
Дорога до Чернігівського ліцею №32 зі сторони вулиці Заводської та Шевчука зовсім не така гарна, яку б хотілося побажати нашим дітям. Щодня цим шляхом проходять сотні дітлахів, які відчувають дискомфорт від стану цих вулиць, вибоїн та калюж. Проїзна частина вулиці Заводської колись мала асфальтове покриття, але з часом воно зруйнувалося та вкрилося вибоїнами. Частина вулиці Шевчука, яка знаходиться перед самою школою, – грунтова дорога, яка взагалі не має покриття. В сонячну погоду цей відрізок дороги схожий на справжню "пральну дошку" із суцільними перепонами по ходу рух, а після дощу перетворюється на справжнє болото. Також майже перед входом до школи знаходиться відкритий люк, в який будь-якої миті може провалитись дитина.
Батьки, які вранці на автомобілях підвозять малюків до школи цим шляхом теж відчувають складнощі у будь-яку пору року – нерівності на дорозі, пилюка, калюжі.
Інша дорога, яка прямує до школи з боку вул. 1-ої Гвардійської Армії, зазвичай вранці перевантажена машинами, які підвозать дітей до ліцею. І дітям важко та небезпечно ходити проміж автівок, і машинам важко вільно роз’їхатися. Дуже потрібно відремонтувати дорогу збоку вул. Заводської та розвантажити прохід та проїзд до школи.
Колектив школи, батьки та їх діти звертаються до керівництва Чернігівської міської ради з великим проханням розробити проект та привести до ладу ділянку дороги до школи – ліцею №32 по вулиці Заводській та Шевчука. Проблемна ділянка дороги позначена на карті у додатку. У додатку також можна побачити фотознімки проблемної ділянки дороги у суху пору року.
Дорога до знань повинна приносити задоволення, а не бути суцільною перешкодою. Це – дійсно масштабний та соціально значущий проект, проект для людей! То ж робимо добрі страви!
Дуже сподіваємось на Вашу підтримку та допомогу!
З повагою,
жителі нашого славного міста Чернігова,
педагогічний колектив чернігівського ліцею №32,
учні ліцею, а також їх батьки.

Шановний Олександре Валентиновичу!

Розглянувши електронну петицію, щодо благоустрою ділянок доріг по вул. Шевчука, вул. Заводській, яка набрала необхідну кількість голосів відповідно до п. 8 ст. 51-1 Статуту територіальної громади, повідомляємо наступне.
В 2017 році передбачені кошти на капітальний ремонт ділянки вулиці Заводської від вул. Самострова до вул. Шевчука та вул. Шевчука від вул. Заводської до Чернігівського ліцею №32 з облаштуванням тротуарів.
На сьогоднішній день виготовлена проектно-кошторисна документація,
кошторисна частина якої проходить експертизу. Після отримання позитивного висновку та визначення підрядної організації роботи планується
розпочати в липні поточного року.

Заступник начальника управління Н.В. Плиско
житлово-комунального господарства