+ ще 121 громадa!

Заборонити на тротуарах для пішоходів літні майданчики біля закладів ресторанного господарства(кафе, барів, ресторанів тощо). На сьогодні місцевою владою вкрадені у дітей, пенсіонерів, інвалідів, городян міста та туристів пішохідні тротуари та подаровані комерсантам під розміщення літніх майданчиків біля їх закладів громадського харчування. Так, найкрасивіше місце у місті Чернігові від Червоної площі до філармонії окуповане такими ресторанними хащами. Пішохідам просто залишається літати, або бвгати по проїзжій частині. А як пройти колоною діток з дитячого садка, школи до філармонії? Чому пішоходи з дітками, інваліди на візках, пенсіонери, продираючись такими ресторанними хащами, повинні терпіти різні приниження на свою адресу від відвідувачів цих літніх майданчиків, дихати їх курінням, чіплятись через їх ноги, сумки, чому пішоходи повинні чіплятись за столи, стільці, різні урни, вази, стойки цих літніх майданчиків.
Окрім всього звалища, що утворюються на тротуарах цими літніми майданчиками повністю нищать красоту міста та його привабливість.
На фото долучаю свалку, яку перед вікнами Чернігівської ОДА у самому серці м. Чернігова створив: так званий "ресторатор" Сухомлин, власник хінкальні «Буба», друг по бізнесу заступника міського голови Олександра Ломаки, який висловився щодо літнього майданчика хінкальні «Буба»:" Буде один із кращих майданчиків у місті. ..." Це цинізм Ломако Олександра Анатолійовича- мужновладця і його повна корупційна діяльність на посаді заступника Чернігівського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, який координує роботу виконавчих органів з питань розробки програм стратегічного розвитку міста та туризму.
Ось вже і писали Чернігівські відомості, але міський голова відмовчується, а ділок Сухомлин продовжує розвивати свій бізнес на кістках людей, не вкладуючи жодної власної копійки, а захватує території, підвали будівель під свої кафе, ресторани, захватує стіни квартир під рекламу, бо і тут все клану Сухомлинів належить, використовуючи зв'язки з чиновниками міста та годуючи їх:
Дайош літній майданчик на тротуарі!

4 квітня комісія з погодження розміщення тимчасових об’єктів на об’єктах благоустрою дала дозвіл на розміщення літнього майданчика хінкальні «Буба» майже на весь тротуар біля Красної площі, повідомляє pik.cn.ua.

Про це написала одна з членів комісії Дарина Сиропара на своїй сторінці у Фейсбуці.
Згідно з поданим графіком, літній майданчик виглядає в рази більшим, ніж сама площа хінкальні. На комісії пояснили, що будуть виносні столики, огороджені квітами у високих глечиках.

Окрім того зазначається, що від літнього майданчика до проїжджої частини залишається ще трохи більше 4 метрів.

Проте в коментарях більшість жителів міста висловлюють своє невдоволення таким розміщенням літнього майданчика. На їхню думку, майданчик цієї хінкальні займе весь тротуар біля Красної площі.

Та й справді, навіщо пішоходи на тротуарах?

Р.S. Завдяки жвавому обговоренню, до якого долучилися небайдужі чернігівці, власники майбутнього закладу вирішили піти на поступки. Про це також повідомила Дарина Сиропара.
«Завдяки вчорашньому обговоренню та реакції на нього, частина пішохідної зони біля хінкальні «Буба» буде збережена.

Ігор Сухомлин: «Ми приберемо, як мінімум, усі столи біля дороги, щоб було достатньо мiсця для проходу. Після монтажу майданчика я запрошу всі зацікавлені сторони, щоб подивитися, як він виглядатиме «в реалі». Дякую вам за небайдужість!» — повідомляється на сторінці Дарини"
Прошу підтримати мою петицію та отримати відповідь від міського голови щодо закриття літніх майданчиків на тротуарах міста і особливо від площі до Філармонії та ліквідувати звалки та місця зберігання на цих літніх майданчиках, що нищать привабливість міста та його красоту.
З повагою, мешканці м. Чернігова

Дата створення:

Станом на 24 липня петицію підписали 132 особи з 250 необхідних.