+ ще 121 громадa!

Підвищення стипендій учням та преміювання викладачів галузі мистецької освіти

СІМ’Я, МОЛОДЬ, ДІТИ

Відповідно до Положення «Про стипендію міського голови учням початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів міста Чернігова» стипендія призначається з метою підтримки і стимулювання творчо одарованих дітей, їхньої участі у міжнародних та всеукраїнських конкурсах, оглядах, олімпіадах, фестивалях, виставках і пленерах (далі: творчі мистецькі змагання), створення можливостей для подальшого розвитку талановитої молоді.
Так, у 2017 році на підставі Закону України «Про державний бюджет України на 2017 рік» відбулося збільшення прожиткового мінімуму на одну особу (в розрахунку на місяць дітей віком від 6 до 18 років: з 1 січня 2017 року – 1689 гривень, з 1 травня – 1777 гривень, з 1 грудня – 1860 гривень), збільшення мінімальної заробітної плати (у місячному розмірі: з 1 січня – 3200 гривень).
Однак, на даний час розмір цієї стипендії все ще складає 100,00 гривень на місяць (протягом 6 місяців). При цьому нагородження викладачів, що підготували учнів – призерів творчих мистецьких змагань взагалі відсутнє. Поїздки на всі ці змагання здійснюються за бюджетний, а також, як правило, за власний рахунок викладачів або батьків учасників творчих змагань.
Отже, подаю дане звернення, та прошу провести підвищення стипендії учням і здійснити преміювання викладачів галузі мистецької освіти, що підготували учнів-призерів, до рівня, що відповідає середньому по Україні.

Шановний Михайле Олександровичу!

Коштами міського бюджету м. Чернігова на 2017 рік забезпечена заробітна плата працівників галузі відповідно до діючих законодавчих актів у частині умов оплати праці у повному обсязі. Крім того, під час внесення змін до міського бюджету міста Чернігова збільшено бюджетні призначення для забезпечення підвищення оплати праці педагогів позашкільних навчальних закладів культури з 1 липня 2017 року замість попередньо запланованого постановою Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2016 р. № 1037 «Про оплату праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» підвищення з 1 вересня поточного року.
Таким чином, Чернігівська міська рада доклала усіх зусиль аби забезпечити фінансування заробітної плати педагогічних працівників у повному обсязі з урахуванням змін на 2017 рік.
Відповідно до розпорядження міського голови від 17.01.2017 № 10-р «Про встановлення стипендій міського голови» здійснюється виплата стипендій міського голови учням початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів міста Чернігова, які стали лауреатами або дипломантами міжнародних та всеукраїнських конкурсів, фестивалів, оглядів та олімпіад, за високі творчі досягнення в образотворчому мистецтві та відзнаки за участь у міжнародних, всеукраїнських і обласних виставках, конкурсах, пленерах.
Дякуємо Вам за небайдуже ставлення до культурного життя нашого історичного, легендарного міста. Під час формування проекту міського бюджету м. Чернігова на 2018 рік буде розглянута можливість збільшити розмір стипендій учням позашкільних навчальних закладів культури за згадані вище досягнення.

Начальник фінанового управління О.Ю. Лисенко
Чернігівської міської ради