+ ще 121 громадa!

Петиція, щодо знесення незаконно зведених будівель та споруд в районі Чернігівської човнової станції

Ми, ініціативна група членів ГО "Добровільне товариство власників маломірних суден "ВОДНИК". Нас надзвичайно хвилює ситуація, що склалася навколо незаконного будівництва на земельній ділянці, переданій нашій громадській організації містом.
Наша станція розташована у мальовничому куточку на берегу річки Десна. Навколо неї розташовані улюблені місця відпочинку жителів Чернігова у літній період. А тому нам надзвичайно прикро бачити, як з року в рік на її території утворюється незаконне поселення, що складеться з літніх будинків з власними причалами та відгородженою територією.
Цей «шанхай» псує зовнішній вигляд русла річки та сприяю утворенню стихійних смітників навколо станції. Скидання біологічних та органічних відходів у воду призводить до погіршення санітарно-епідимологічної ситуації. За час виникнення даного «поселення», істотно змінився ландшафт берегу, що негативно відбилося на кількості бажаючих вступити в організацію та спричинило відтік її членів.
Керівництво громадської організації більш зацікавлено в процесі перерозподілу повноважень, замість того, щоб навести порядок в даному питанні та привести станцію у відповідність до її завдань. Через стихійність та хаотичність забудови рядові члени організації не можуть скористатися своїми правами, а саме: розташувати човни на відповідній території.
Саме тому мі просимо владу міста розібратися у ситуації, що виникла, та вжити заходів по знесенню незаконно зведених будівель на території ГО "Добровільне товариство власників маломірних суден "ВОДНИК" і проведенню берегу річки Десна у відповідний вигляд.

Розглянувши Вашу електронну петицію стосовно незаконного
будівництва на земельній ділянці ГО «Добровільне товариство власників
маломірних суден «ВОДНИК»», яка набрала відповідно до п. 8 ст. 51-1 Статуту
територіальної громади необхідну кількість голосів на її підтримку,
повідомляємо наступне.
Управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської
ради проводить роботи стосовно визначення меж вищезазначеної земельної
ділянки та виявлення власників незаконного будівництва.
По результатам проведеної роботи Вас буде повідомлено додатково.

Начальник управління Я. В. Куц