Підвищення якості транспортного сполучення жителів Садгірського району м.Чернівці

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Жителі Садгірського району м.Чернівців щодня зіштовхуються з транспортними проблемами під час поїздок в міському транспорті, який сполучає Садгірський район з іншими районами міста. В першу чергу це маршрути, перевезення на яких забезпечує ТОВ "Денисівка1" - маршрути №2, 23, 13. Ключові проблеми полягають в тому, що через дуже великий інтервал руху маршруток (порядка 30-40 хвилин, а часом і більше в пікові години) і відсутність альтернативного міського транспорту (тролейбусів та інших маршруток) жителі Садгірського району не мають змоги вчасно потрапити на роботу, або приїхати додому і змушені десятками хвилин а іноді і годинами чекати маршрутки, яких явно недостатньо для забезпечення перевезення усіх пасажирів, що призводить до тисняви у маршрутках і неналежної якості пасажирських перевезень. Перевізники аргументують поточний стан справ низьким тарифом на перевезення який становить 3 грн. Проте пасажиропотік на зазначених маршрутах є дуже високим, що по економічним оцінкам дозволяє забезпечувати належну якість перевезень навіть при діючому тарифі і витримувати належний інтервал руху маршруток. З урахуванням зазначеного, ми нижче підписані жителі м. Чернівців звертаємось до Чернівецької міської ради з вимогою розглянути на сесії міської ради питання про необхідність проведення комплексної перевірки якості транспортних послуг, які надаються перевізниками-монополістами (ТОВ "Денисівка 1"). Зобов'язати перевізників дотримуватись ліцензійних умов пасажирських перевезень і забезпечувати належний інтервал руху маршруток в межах 8-10хв. У разі виявлення фактів недотримання умов перевезень (а такі мають місце і повинні бути задокументовані спеціально створеною комісією ) виносити на розгляд питання про позбавлення ліцензії на пасажирські перевезення таких перевізників і забезпечити проведення нового відкритого конкурсу на пасажирські перевезення по зазначених маршрутах.

Оприлюднення відповіді не пізніше:

Станом на 19 лютого петицію підписали 261 особа з 250 необхідних.