Про підтримання ініціативи розгляду питання, щодо виділення приміщень для створення груп денного перебування та груп для молоді з обмеженими можливостями

СІМ’Я, МОЛОДЬ, ДІТИ

Про підтримання ініціативи винесення на сесію обласної та міської рад питання, щодо розгляду можливих варіантів використання приміщень по вул. Б.Г. Крут, 11, Буковинським обласним центром соціальної реабілітації дітей «Особлива дитина».
Вказаному центру вкрай необхідне приміщення для реалізації в області за європейським зразком соціальної моделі реабілітації, яка направлена на попередження інвалідності у дітей до 3 років та формування навиків для незалежного, самостійного життя у осіб з фізичними та розумовими вадами. Важливою складовою вказаної моделі є введення груп денного перебування та молодіжних груп.
Групи денного перебування дадуть можливість, дитині з особливими потребами, протягом дня, під наглядом медичного персоналу своєчасно проходити реабілітаційні заняття. Це надасть дитині з інвалідністю можливість:
1. перебувати серед однолітків і набувати безцінний соціальний досвід.
2. освоювати важливі життєві навики на практиці в натуральному, а не обмеженому середовищі.
Таким чином, у сімей, що виховують особливу дитину з’явиться можливість влаштуватись на роботу та жити повноцінним життям на рівні з іншими людьми.
Молодіжні групи необхідні особам після 18 років з фізичними та розумовими вадами для підтримки та розвитку набутих ними навиків, запобігання розвитку ускладнень захворювання, уникнення соціальної відстороненості, адже альтернативного місця для проходження курсів реабілітації крім психоневрологічного диспансеру немає.

Шановна Галино Василівно!

Ваша петиція «Про підтримання ініціативи розгляду питання щодо виділення приміщень для створення груп денного перебування та груп для молоді з обмеженими можливостями» набрала 280 голосів та взята до розгляду.
Оскільки Буковинський обласний центр соціальної реабілітації дітей «Особлива дитина», про який йдеться у петиції, є установою обласного підпорядкування, дана електронна петиція направлена для розгляду за Вашою участю до Чернівецької обласної державної адміністрації.

Петицію підписали 281 особа з 250 необхідних.