Створення системи контролю за рухом громадського транспорту

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Зважаючи на поведінку перевізників та власників маршрутів в Чернівцях пропоную наступне. На кожну маршрутку встановити пристрій на основі мікроконтролера. Собівартість одного такого пристрою на основі мікроконтролера Atmel близько 200-250 грн. Принцип роботи наступний; проїжджаючи повз контрольну точку ( радіоприймач сигналу) пристрій на основі мікроконтролера встановлений на автобусі, подіє сигнал і таким чином можна зафіксувати яка саме маршрутка і де саме перебувала в даний момент. Вся система підключається до Wi-Fi мережі і дані передаються на сервер. Виготовленням пристроїв можуть займатися чернівецькі підприємства(Гравітон, Кварц) так і технічні факультети чернівецьких вишів. Електрично-принципова схема пристрою в процесі розробки.
Дана система допоможе вирішити транспортні проблеми міста і довести на ділі власникам маршрутів , що їх підлеглі не надають послуги в повній мірі, а зазвичай взагалі їх не надають.
За запізнення та відмову в обслуговуванні пасажирів пропоную штрафувати підприємців.

До кінця збору підписів залишилось:

Станом на 19 лютого петицію підписали 51 особа з 250 необхідних.