Побудувати Аквапарк у Чернівцях

ІНШІ

В нас в місті є річка та безліч великих озер, які можна б будло задіяти до розважально-спортивного центру. Так, в нас є спортивні центри з басейнами, але якщо б був щей такий де є не просто басейни, а й кафе, магазини, зони відпочинку а саме основне, різноманітні гірки для розваг дорослих та малечі - це було б дуже чудово! Здається, це краща ідея ніж будувати тунелі та надземні чи підземні пішоходи. В інших великих містах західної України вже існують такі заклади під назвою АКВАПАРК, і вони чудово розвиваються та збирають людей з усієї України, зокрема і з Чернівців. То, чому ми повинні кудись їхати задля такого відпочинку та ще й поповнювати скарбнички іншим містам, якщо взмозі самі стати центром туризму та розвиватись? Гадаю, що аквапарк значно вдаліше б дивився на березі Прута замість занедбаних та брудних берегів. До то ж це створить нові робочі місця в нашому місті, яких так бракує. І нехай чернівчани відпочивають достойно та з задоволенням у рідному місті!!!!

Шановна Ксеніє Іванівно!

Ваша електронна петиція №135 щодо будівництва аквапарку у місті Чернівцях розглянута фахівцями департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин міської ради під головуванням заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Середюка В.Б. у Вашій присутності. За наслідками розгляду інформуємо про наступне.
Про будівництво аквапарку у Чернівцях у 2006 році заявило ТзОВ «Глобус -2020». Проект майбутнього аквапарку було презентовано громаді міста.
Рішенням міської ради від 27.07.2006р №92 ТзОВ «Глобус-2020» надано дозвіл на складання проекту відведення земельної ділянки площею 3.0га під будівництво критого аквапарку на вул. Донбасівській.
На підставі рішення міської ради від 25.01.2007р. №220 між Чернівецькою міською радою та ТзОВ «Глобус-2020» було укладено договір оренди землі від 20.07.2007р. №3489 площею 2,9892 га на вул.Донбасівській для будівництва та обслуговування аквапарку.
Інспекцією державного архітектурно-будівельного контролю у Чернівецькій області 03.04.2008р. зареєстрований дозвіл на виконання будівельних робіт з будівництва критого аквапарку на вул. Донбасівській (І черга будівництва).
ТзОВ «Глобус-2020» у 2008 році розпочав будівельні роботи із зазначеного об'єкту містобудування, але призупинені інвестором в зв'язку із відсутністю фінансових ресурсів. До 2013 року роботи на цьому об’єкті відновлено не було. Тому рішенням міської ради від 31.01.2013р. №746 ТзОВ «Глобус-2020» заперечено у поновленні договору оренди земельної ділянки на вул. Донбасівській та припинено договір оренди землі від 20.07.2007р. №3489 у зв'язку із закінченням терміну оренди земельної ділянки та несплатою орендної плати.
На сьогодні юридичне управління міської ради вивчає питання можливості подальшого використання цього об'єкту на вул. Донбасівській та способу залучення інвесторів для завершення будівництва критого аквапарку. Під час розгляду зазначеного питання міською радою Вас буде повідомлено додатково.