Безпечний перехід

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Проект,який передбачає якісно,належним чином,сучасними технічними засобами, в короткі терміни облаштувати освітлення пішохідних переходів у м.Чернівці в нічний час,що дозволить зменшити травматизм пішоходів.

Шановний Ярославе Леонідовичу!

Електронну петицію №386 щодо безпечних пішохідних переходів у м. Чернівці, яка набрала 254 голоси, розглянуто.
Повідомляємо, що Чернівецька міська рада вже підтримала електронну петицію №22 (рішення № 616 від 01.03.2017р.) щодо освітлення пішохідних переходів у м. Чернівці.
На сьогодні вже реалізовано проект «Капітальний ремонт освітлення пішохідних переходів в м. Чернівцях», на виконання якого комунальні підприємства “МіськШЕП” і “Міськсвітло” встановили опори і світодіодні ліхтарі для освітлення пішохідних переходів у наступних місцях:
1. вул.Героїв Майдану ( перехід від магазину «Сільпо» до готелю «Турист»).
2. вул.Комарова (перехід від магазину “Ізіда” до ринку “Буковинський”).
3. вул.Небесної Сотні в районі магазину ”Рута”.
4. вул.Небесної Сотні в районі перехрестя з вулицею О.Щербанюка.
5. вул.Руська в районі тролейбусної зупинки біля ПП «Житлосервіс».
Також реалізовано проект «Капітальний ремонт вуличного освітлення з використанням інноваційних енергоефективних заходів ВДЕ (енергія сонця) м.Чернівці». В рамках даного проекту ТОВ «Садал Технолоджи Проджект» (м.Київ) встановило 30 світлодіодних світильників на дитячих майданчиках та зупинках громадського транспорту міста, в тому числі 10 світильників на існуючих опорах, 15 нових опор ліній електропередач та 20 світильників на нових опорах.
В 2017 році додатково освітлено 12 пішохідних переходів шляхом встановлення підвісних 15-ти світильників з сфокусованою оптикою та з вмонтованою в бічну стінку світильника миготливого жовтого ліхтаря, який заздалегідь попереджає водія про наближення до переходу.
Роботи із додаткового освітлення пішохідних переходів заплановано проводити і в 2018 році під час капітального ремонту вулиць і світлофорних об’єктів. Зокрема,передбачено додатково освітити усі пішохідні переходи на проспекті Незалежності. Значно покращити освітлення вулиць міста, в тому числі пішохідних переходів, планується у ході реалізації проекту міжнародної технічної допомоги «ПДСЕР для МЕСР: практичне впровадження ПДСЕР у напрямку сталого, розумного та енергоефективного міського освітлення в м. Чернівці».