Продовжити міські автобусні маршрути №9 (або №9А), №20, №33 та №34 з кінцевого маршруту по вул.Руській (район мікроринку «Нива») до вул.Комунальників і в зворотньому напрямку.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Пропозиція продовжити міські автобусні маршрути №9 «пл. Соборна - завод "Гравітон» (або №9А «завод "Гравітон" - пл. Соборна»), №20 «завод "Гравітон" – Спецкомбінат», №33 «завод "Гравітон" – Калинівський ринок» та №34 «завод "Гравітон" - м/н «Боянівка» з кінцевого маршруту по вул.Руській (район мікроринку «Нива») до вулиці Комунальників і в зворотньому напрямку, із облаштуванням кінцевої зупинки, павільйонів очікування та місця для розвороту.
Зокрема, на даний момент у м.Чернівцях по вул.Комунальників проходить тільки один маршрут №26А, сполученням «завод "Гравітон" - вул.Комарова», з інтервалом руху через кожну годину і лише у напрямку вул.Комарова.
Продовження руху маршруток з кінцевої зупинки вул.Руської до вул.Комунальників і у зворотньому напрямку дозволить додатково забезпечити інтервали руху маршрутів з центру міста та Садгірського району до вул.Комунальників, що буде найбільш комфортним для мешканців та працюючого персоналу вулиці Комунальників і прилеглих вулиць, які добираються на роботу з різних куточків міста.
Саме у м.Чернівцях по вул.Комунальників та прилеглих до неї вулиць діють багато підприємств-виробників промислової продукції та інших приватних підприємств області, які впроваджують і реалізують програми громад на створення нових робочих місць, в тому числі на розвиток малого та середнього бізнесу, а також інфраструктури міста вцілому. До таких відносяться: ТОВ ВКФ «Балакком» (текстильне виробництво), ТОВ «Фірма офіцерів запасу України «Кондор-пласт» (виробництво плит, листів, плівок, мішків, пакетів та ін.), Чернівецький протезно-ортопедичний цех (ортопедичні вироби), ТОВ «Литмаш» (механічне оброблення металевих виробів), ПП «Автовін» (виробництво виробів з металів), ТОВ ВП «Вектор-08» (виробництво машин для оброблення ґрунту, каменю, руд та ін.), ТДВ «Вимірювач» (виробництво меблів), МКП «Міськсвітло», ТОВ «Балакком» (виробництво матрасів), ПП «France-Service» (автомайстерня), ПП «Мастерхолод» (холодильне обладнання), КП «Чернівціводоканал», Ресторан «Арарат», ПП «Авангард», Автотранспортна компанія «Хадо», відділення ТОВ «Нова пошта», ТДВ «Чернівецька ПМК-76» (будівельна компанія), ПП «Благоустрій» (виробництво тротуарної плитки) та багато інших.
Будь-який план розвитку починається з амбітної мети, у даному випадку, створити всі необхідні умови для залучення приватних інвесторів у місті та реалізації ініціативи розвитку Чернівців, у зв’язку із чим пропонуємо продовжити існуючі маршрути №9 (9А), 20, 33, 34, кінцева зупинка яких би була перенесена з вул.Руської (район мікроринку «Нива») до вул.Комунальників (ближче до вул.Винниченка), із облаштуванням відповідної інфраструктури – кінцевої зупинки, павільйонів очікування та місця для розвороту.

До кінця збору підписів залишилось:

Станом на 16 січня петицію підписали 103 особи з 250 необхідних.