Прикрасити Чернівці природним шляхом: рослинами, декором та посмішками людей.

Пропоную міністерству аграрної політики і продовольства України ТА міністерству охорони навколишнього середовища (на жаль це єдині спеціалізовані органи які знайшлись в пошуковій системі) прикрасити наше місто - Чернівці спеціально підібраними видами квітів, дерев і чагарників (як максимум всі міста нашого клімату і південніше, оскільки рослини не витримають максимально низьких можливих температур уже у Львовi).

Причини почати з міста Чернівці:
- Людина, якій "не все одно" народилася саме в цьому місті.
- Надзвичайно висока вологість, що вкрай важливо для моєї ідеї.
- Прекрасна архітектура, якiй явно не вистачає зв'язку з природним для повної гармонії
- Досить малий масштаб міста для "старту". Мінімум затрат, максимум аналітики.
- Гірська місцевість. Рослини допоможуть зміцнити схили, яких в нашому місті дуже багато

Що необхідно для реалізації:
- Створити в місті "Комітет Ландшафту та Естетики" (КЛЕ) основним завданням якого буде закупівля необхідних росхідних матеріалів, формування структури та плану роботи по місту, контроль для перевірка ходу та результату виконаних заходів.
В якості членів комітету вважаю доцільним зробити вчителів для професорів місцевих університетів: ЧНУ, БДФЕУ, КНТЕУ; працівників Чернівецького ботанічного саду; вчителів Гімназії №1 (вони вклали фундамент в формування найкращих людей цього міста).
Всім хто зважиться на цю ідею пропоную платити гідну зарплату. Я хоч і буду приймати участь в роботі, але для мене найкращою зарплатою буде саме реалізація цієї ідеї.
Повинні бути: біологи, ботаніки, етнографи, місцеві гуру "туризму" (вчителі КНТЕУ та просто мандрівники допоможуть реалізувати ідею і для майбутніх туристів. Хотілось би як з сакурою в Ужгороді, але весь сезон весна-літо-осінь)
- Матеріальне супроводження (формування бюджету залишаю на спеціалістів п.1)
- Місцеві бригади по догляду за рослинністю (досвід)
- Формування в місті кампанії по мотивації населення в ландшафтному та архітектурному обновленню нашого міста. Нехай всі одразу почнуть доглядати за своїми під'їздами, дворами, будинками. Якщо цим почне займатись хоча-б 20% населення за один сезон весни, то "звичка" у населення сформується автоматично. Головне: надати людям можливість зробити це власноруч, за нормальні гроші та проінформувати їх щодо заходів. Можливо, проведення флеш-мобів по всьому місту допоможе.

В мене є вся необхідна інформація для цього, але немає зв'язків, влади та грошей САМЕ на виконання даної ідеї.

Оприлюднення відповіді не пізніше:

Станом на 29 березня петицію підписали 254 особи з 250 необхідних.