+ ще 121 громадa!

Прикрасити Чернівці природним шляхом: рослинами, декором та посмішками людей.

Пропоную міністерству аграрної політики і продовольства України ТА міністерству охорони навколишнього середовища (на жаль це єдині спеціалізовані органи які знайшлись в пошуковій системі) прикрасити наше місто - Чернівці спеціально підібраними видами квітів, дерев і чагарників (як максимум всі міста нашого клімату і південніше, оскільки рослини не витримають максимально низьких можливих температур уже у Львовi).

Причини почати з міста Чернівці:
- Людина, якій "не все одно" народилася саме в цьому місті.
- Надзвичайно висока вологість, що вкрай важливо для моєї ідеї.
- Прекрасна архітектура, якiй явно не вистачає зв'язку з природним для повної гармонії
- Досить малий масштаб міста для "старту". Мінімум затрат, максимум аналітики.
- Гірська місцевість. Рослини допоможуть зміцнити схили, яких в нашому місті дуже багато

Що необхідно для реалізації:
- Створити в місті "Комітет Ландшафту та Естетики" (КЛЕ) основним завданням якого буде закупівля необхідних росхідних матеріалів, формування структури та плану роботи по місту, контроль для перевірка ходу та результату виконаних заходів.
В якості членів комітету вважаю доцільним зробити вчителів для професорів місцевих університетів: ЧНУ, БДФЕУ, КНТЕУ; працівників Чернівецького ботанічного саду; вчителів Гімназії №1 (вони вклали фундамент в формування найкращих людей цього міста).
Всім хто зважиться на цю ідею пропоную платити гідну зарплату. Я хоч і буду приймати участь в роботі, але для мене найкращою зарплатою буде саме реалізація цієї ідеї.
Повинні бути: біологи, ботаніки, етнографи, місцеві гуру "туризму" (вчителі КНТЕУ та просто мандрівники допоможуть реалізувати ідею і для майбутніх туристів. Хотілось би як з сакурою в Ужгороді, але весь сезон весна-літо-осінь)
- Матеріальне супроводження (формування бюджету залишаю на спеціалістів п.1)
- Місцеві бригади по догляду за рослинністю (досвід)
- Формування в місті кампанії по мотивації населення в ландшафтному та архітектурному обновленню нашого міста. Нехай всі одразу почнуть доглядати за своїми під'їздами, дворами, будинками. Якщо цим почне займатись хоча-б 20% населення за один сезон весни, то "звичка" у населення сформується автоматично. Головне: надати людям можливість зробити це власноруч, за нормальні гроші та проінформувати їх щодо заходів. Можливо, проведення флеш-мобів по всьому місту допоможе.

В мене є вся необхідна інформація для цього, але немає зв'язків, влади та грошей САМЕ на виконання даної ідеї.

Шановний Михайле Михайловичу!

Електронна петиція № 98 з пропозицією щодо озеленення міста, ініціатором якої Ви є, попередньо була обговорена за участю спеціалістів департаменту житлово-комунального господарства міської ради, тресту зеленого господарства та протизсувних робіт за Вашою участю.
На виконання протокольного рішення Чернівецької міської ради № 312/21 від 02.02.2017 року «Про розгляд електронних петицій» департаменту житлово-комунального господарства міської ради доручено підготувати відповідний проект рішення міської ради для розгляду на черговому сесійному засіданні ради. Про дату та час розгляду петиції на сесії міської ради Вас буде повідомлено додатково.

Петицію підписали 254 особи з 250 необхідних.