Єдина система

Железнодорожное сообщение Одесса- Черноморск 80 83
Железнодорожное сообщение Одесса- Черноморск 80 83
Переглянути усі петиції

Поки що жодна петиція не потрапила на розгляд

Перегляньте петиції та прискорте збір підписів

Остання відповідь

Про заборону забудови узбережжя міста Чорноморська

Показати повний зміст петиції

Відповідає:

ХМЕЛЬНЮК ВАЛЕРІЙ ЯКОВИЧ

Гр. Світличному О.

Звертаємо Вашу увагу, що будівництво готельно-оздоровчого центру здійснюється поза межами прибережної захисної смуги (згідно генерального плану м. Чорноморськ на офіційному сайті міста cmr.gov.ua), що не зайнята пляжем чи спеціально обладнаною зоною відпочинку громадян.
Об’єкти містобудування, а саме: рекреаційний та готельно-ресторанний комплекс розташовані згідно Генерального плану міста, затвердженого рішенням Чорноморської (Іллічівської) міської ради 26.12.2014 р. № 566-VI, який пройшов Державну експетизу, експертний звіт ДП "Укрдержбудекспертиза" від 05.12.2014 р. № 00-0946-14/МД.
Крім того зазначений проект генерального плану пройшов у повному обсязі громадські слухання. В результаті яких жодного зауваження щодо будівництва готельного комплексу не надійшло. Під час обговорення громадскістю проекта генерального плану м. Чорноморська (Іллічівська) також заперечень не висловлювалось (протокол від 16.03.2012 року).
Вид використання земельних ділянок з кадастровими номерами 5110800000:02:026:0035 та 5110800000:02:026:0036: для будівництва та обслуговування об’єктів рекреаційного призначення. Вид використання земельної ділянки з кадастровим номером 5110800000:02:026:0085: для будівництва та обслуговування об’єктів туристичної інфраструктури та закладів громадського харчування. Вид використання земельної ділянки з кадастровим номером 5110800000:02:026:0086: для будівництва та обслуговування будівель торгівлі. Вид використання земельної ділянки з кадастровим номером 5110800000:02:026:0087: для будівництва та обслуговування будівель торгівлі.
Додатково повідомляємо, що в квітні 2009 р. були виконані інженерно-геологічні вишукування ДП "Одесакомунпроект" на ділянці проектування за адресою вул. Пляжна, 11, 13 м. Чорноморськ, при проектуванні об'єкту передбачено протизсувні заходи, які забезпечують стійкість схилу, а саме:
- виконання терасування схилу з подальшим влаштуванням підпірної стіни;
- підпірна стіна запроектована у вигляді двох рядів буронабивних паль діаметром 800 мм розташованих у шаховому порядку і об'єднаних між собою монолітним ростверком товщиною 800 мм. Крок паль в поперечному напрямку 2 м, у поздовжньому 1,6 м;
- враховано дренаж верхній частині схилу, з подальшим скиданням води через дренувальні трубки в монолітній стіні в водовідвідні лотки;
- буронабивні палі армуються в'язаними каркасами з арматури А 400 С на всю висоту. Армування монолітного ростверку і вертикальної стіни виконується просторовими каркасами.
Зроблені контрольні заміри якості щільності ґрунту (бурінням), перевірена робота дренуючого шару, в результаті яких формування водяних лінз не виявлено.
Повідомляємо, що ці земельні ділянки передані в оренду для розвитку туристичного та рекреаційного бізнес-проекту, який:
- забезпечує створення значної кількості додаткових робочих місць,
- сприяє збільшенню доходів місцевого населення, яке надає різні послуги відпочиваючим,
- підвищує туристичну привабливість міста.
В 2016 році орендна плата за користування цими земельними ділянками складає 1 812 584 грн.
Таким чином, законних підстав для вилучення земельних ділянок у поточних землекористувачів не має.

Міський голова В.Я.Хмельнюк

Станом на 19 січня надано відповідь на 1 петицію Переглянути