Єдина система

Ініціюй! Підтримуй! Впливай!

+ ще 134 громади!
Очистить трущобы в городе Каменское 161 39
Давайте утеплять школы, сады , заменять их системы отопления , а не концерты слушать !!!!!! 141 20
За отопление в Каменском самый большой тариф в Украине. 121 83
Пешеходные переходы 104 20
Выделить средства на строительство Стационара на левом 97 47
Беспредел маршрутчиков 3-А 88 61
Установка светофора на аварийно опасном перекрестке пр. Свободы и пр. Аношкина 83 82
Маршрутка №29 на Левый берег по пр. Тараса Шевченко (Сыровца) 67 66
Капитальный ремонт и расширение моста через дренажный канал в районе, между 4-м и 11-м мкрн-ми 66 52
Правила дорожного движения 53 20
За отопление в Каменском самый большой тариф в Украине. 121 83
Беспредел маршрутчиков 3-А 88 61
Маршрутка №29 на Левый берег по пр. Тараса Шевченко (Сыровца) 67 66
личный кабинет пользователя субсидии 49 80
Льготный проезд двух человек в маршрутах и автобусах города 47 73
Ввести гарантийное обслуживание на работы по нанесению дорожной разметки (пешеходные переходы, дорожная разметка).) 44 74
Запретить парковку автомобилей на центральных улицах города с интенсивным движением. 38 75
Увольнения директора Камянского городского центра социальных служб Васильеву Надежду Юрьевну за служебную халатность в интересах детей . 35 62
Пора упорядочить расклейку обьявлений по городу 33 73
Прекратить работу предприятия "Агросс" Хлебозавод №1 7 88
Безопасность движения. 5 88
Переглянути усі петиції

Поки що жодна петиція не потрапила на розгляд

Перегляньте петиції та прискорте збір підписів

Остання відповідь

"Ні" підвищенню тарифів у Кам'янське у!

Показати повний зміст петиції

Відповідає:

БІЛОУСОВ АНДРІЙ ЛЕОНІДОВИЧ

Вашу електронну петицію про відміну рішень виконавчого комітету міської ради від 24.01.2018 щодо підвищення тарифів на комунальні послуги та вивіз сміття,розглянуто особисто та в межах наданих повноважень опрацьовано виконавчими органами Кам’янської міської ради.
24.01.2018 виконавчим комітетом Кам’янської міської ради було прийнято рішення №9, яким встановлено тарифи на послуги з утримання будинків і споруд
та прибудинкових територій. Встановленні тарифи наберуть чинність
з 01.03.2018.Тарифи на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій розраховано згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 №869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги» окремо за кожним будинком залежно від запланованих кількісних показників послуг, що фактично повинні надаватися для забезпечення належного санітарно-гігієнічного, протипожежного, технічного стану будинків і споруд та прибудинкових територій.
За період з жовтня 2016 року, коли в останнє встановлювались тарифи
на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій
по теперішній час відбулися зміни у складових тарифів, зокрема збільшилисьмінімальна заробітна плата в 2,2 рази, ціна на електроенергію на 30%, витрати на технічне обслуговування ліфтів в 2,2 рази, ціни на спецодяг, будівельні матеріали та паливно-мастильні матеріали. У зв’язку з цим, встановлені тарифи не покривають фактичні витрати підприємства.Поряд з цим, до тарифів включено витрати на проведення поточного ремонту будинків (найпитоміша складова), прибирання майданчиків для збору твердих побутових відходів, збирання до купи змету та опалого листя. Ці витрати не включались до тарифів встановлених у 2016 році.
Стосовно підвищення тарифів на послуги з вивезення побутових відходів повідомляємо наступне. Рішенням виконавчого комітету міської ради
від 24.01.2018 №11 встановлено тарифи послуги з вивезення побутових відходів для всіх категорій споживачів,які наберуть чинність з 01.03.2018.
Тарифи на послуги з вивезення побутових відходів не переглядались
з 2016 року. У зв’язку з тим, що чинні тарифи не покривали фактичні витрати підприємства виникла потреба у перегляді тарифів. КП КМР «КАТП 042802» здійснено розрахунок тарифів на послуги з вивезення побутових відходів відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 26.07.2006 №1010
«Про затвердження Порядку формування тарифів на послуги з вивезення побутових відходів».Головними чинниками збільшення тарифів стало підвищення мінімальної заробітної плати у 2,7 рази, ціни на паливно-мастильні матеріали на 51%, витрат на запасні частини, технічне обслуговування та ремонт спецтехніки, інших складових собівартості.
Встановлення економічно обґрунтованих тарифів на житлово-комунальні послуги на рівні, які покривають всі витрати у собівартості цих послуг є вимогою чинного законодавства. Встановлення цін/тарифів на житлово-комунальні послуги нижче розміру економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво без відповідного відшкодування не допускається.
Нормативні акти України передбачають встановлення економічно обґрунтованих тарифів за умови дотримання надавачами послуг встановлених вимог щодо якості, періодичності, обсягів наданих послуг тощо. У разі відхилення надавачами послуг від встановлених нормативів вартість послуг має перераховуватись. Тобто у разі ненадання, надання не в повному обсязі або невідповідної якості послуг необхідно звертатися до надавача послуг
за відповідним перерахунком їх вартості.
Враховуючи викладене вище на теперішній час відсутні законодавчі підстави щодо відміни зазначених рішень виконавчого комітету міської ради.

Станом на 22 лютого надано відповідь на 97 петицій Переглянути