Єдина система

Встановлення лічильників тепла за кошти постачальника послуг 128 55
Отлов бродячих собак с улиц города, создание приюта. 123 65
вздох народа 55 61
Про предоставление возможности отдыха горожан в Центральном парке в 2017 году 54 62
Контроль коммунальных платежей 49 82
Деньги вместо ремонта парка на утепление школ, больниц или на автономное, альтернативное отопление в них 39 82
Отключить отопление 37 75
про притягнення до відповідальності 32 81
тротуар 20 83
Начислять плату за отопление по счётчикам 13 86
Культура поведения 12 86
Начислять плату за отопление по счётчикам 13 86
Культура поведения 12 86
Переглянути усі петиції

Останні, що прийняті на розгляд

Тема звернення Підписали Прийнято До відповіді
Ліквідація КП КМР "УКОЖФ" 274 17 березня 7
коли запрацює електронний кабінет абонента 262 16 березня 6

Станом на 24 березня усього прийнято до розгляду 2 петиції Переглянути

Остання відповідь

Не законная установка общих газовых счётчиков

Показати повний зміст петиції

Відповідає:

БІЛОУСОВ АНДРІЙ ЛЕОНІДОВИЧ

Вашу електронну петицію щодо законності встановлення загальнобудинкових газових лічильників, було розглянуто особисто та опрацьовано в межах наданих повноважень департаментом житлово-комунального господарства та будівництва міської ради.
Повідомляємо, що відповідно до Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу»:
4. Постачання природного газу здійснюється за умови його комерційного обліку.
5. У разі відмови населення від встановлення суб'єктами господарювання, що здійснюють розподіл природного газу на відповідній території, лічильників газу розподіл природного газу припиняється населенню, що проживає у квартирах та приватних будинках, в яких газ використовується.
6. Суб'єкти господарювання, що здійснюють розподіл природного газу на відповідній території, зобов'язані: 1) забезпечити встановлення лічильників газу; 2) припинити розподіл природного газу споживачам, які використовують природний газ без його комерційного обліку, у разі відмови таких споживачів від встановлення лічильників газу.
Крім того Кам`янською міською радою прийнято рішення від 16.12.2016 №610-12/VIІ «Про упорядкування питань щодо встановлення будинкових (загальнобудинкових) вузлів обліку природного газу», яким вказано публічному акціонерному товариству «Дніпропетровськгаз» на недопустимість:
- здійснення реконструкції систем газопостачання, об’єктом якої є виключно або в тому числі монтаж будь-яких будинкових (загальнобудинкових) вузлів обліку природного газу або будь-яких конструкцій або їх елементів, призначених для встановлення будинкових (загальнобудинкових) вузлів обліку природного газу, без попереднього прийняття відповідного рішення з вказаного питання співвласниками багатоквартирних будинків у порядку, передбаченому ст.10 Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку»;
- порушень прав споживачів Закону України « Про захист прав споживачів» ст. 21 п.п.3,4,7 ч.1у частині нав’язування таких умов одержання послуги, які ставлять споживача у нерівне становище порівняно з іншими споживачами, порушувати принцип рівності сторін договору, та визначати ціну продукції неналежним чином. Такі порушення Закону України
«Про захист прав споживачів» відбуваються у випадках відмови
ПАТ «Дніпропетровськгаз» у встановлені індивідуальних засобів обліку природного газу споживачам та нав’язуванні загально будинкових засобів обліку, а у разі відмови погрози переведення споживача на розрахунок за граничними об’ємами споживання природного газу. Такі дії призводить до дискримінуючого підвищення плати за не спожитий газ (замість норми затвердженою Постановою КМУ №203 від 23.03.2016 використовуються граничні об’єми без складання акту про порушення відносно до окремого споживача). Акти про порушення складенні до групи споживачів не мають законного обґрунтування.
З повним текстом цього рішення та Роз’ясненням-Рекомендацією співвласникам багатоквартирних будинків у разі надходження від публічного акціонерного товариства «Дніпропетровськгаз» проектів договорів, які стосуються встановлення загальнобудинкових вузлів обліку природного газу можна ознайомитися на офіційному сайті міської ради http://dndz.gov.ua/
Враховуючи вище викладене, у разі виконання ПАТ «Дніпропетровськгаз» умов рішення Кам’янської міської ради, встановлення загальнобудинкових лічильників газопостачання відповідає нормам чинного законодавства.

Станом на 24 березня надано відповідь на 79 петицій Переглянути