Підвищення вартості, та погіршення якості комунальних послуг.

ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО

Я, мешканка лівобережного житлового массиву, дуже обурена ситуацією, яка виникла з питання вартості і якості послуг з утримання житла, надаваємих Управляючою компанією по обслуговуванню житлового фонду. З моменту зміни ( з незрозумілих мені причин) виконавця житлових послуг, замість стабільного безперервного обслуговування житлових будинків, кваліфікаційними працівниками "Крона-Сервіс", інколи отримуємо послуги з локалізації аварій. Ні про які ремонти та профілактики по обслуговуванню житлового фонду в наших будинках не йде й мова. Тобто, з настанням таких змін, я відчула тільки безпідставне підвищення вартості послуг, та значне погіршення їх якості.
Для прикладу, для вирішення питання освітлення сходової клітини необхідно чекати приблизно 3-5 днів, а щоб усунути фекальні витоки в підвалі - до 8 днів.
При затопленні з покрівлі під час відлиги та зливової каналізації - звернення залишаються без реакції.
Кому з нас потрібні такі послуги? Та чи потрібні вони взагалі?
Я вимагаю повернути стару якість житлової послуги, яка була до Управляючої компанії по обслуговуванню житлового фонду, та повернути фахівців "Крона-сервіс", інакше наші житлові будинки під загрозою!!!

Вашу електронну петицію щодо підвищення вартості та погіршення якості комунальних послуг в лівобережній частині міста, які надаються УКОЖФ, було розглянуто особисто Кам’янським міським головою
та опрацьовано в межах наданих повноважень департаментом житлово-комунального господарства та будівництва міської ради.
Повідомляємо, що згідно із Законом України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», у разі якщо протягом одного року з дати набрання чинності цим законом співвласники багатоквартирного будинку, в якому не створено об’єднання співвласників, не прийняли рішення про форму управління багатоквартирним будинком, управління таким будинком здійснюється управителем, який призначається на конкурсних засадах виконавчим органом місцевої ради, на території якої розташований багатоквартирний будинок.
У такому разі ціна послуги з управління багатоквартирним будинком визначається за результатами конкурсу, який проводиться в порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної житлової політики і політики у сфері житлово – комунального господарства, а договір про надання послуг з управління багатоквартирним будинком строком на один рік від імені співвласників підписує уповноважена особа виконавчого органу відповідної місцевої ради, за рішенням якого призначено управителя.
Рішенням виконавчого комітету Кам’янської міської ради від 13.09.2016 №242, комунальне підприємство Кам’янської міської ради «Управляюча компанія по обслуговуванню житлового фонду» було визнано управителем багатоквартирних будинків у місті Кам’янське.
Згідно діючого законодавства України, якщо співвласники багатоквартирних будинків мають претензії, щодо надання послуг з управління багатоквартирними будинками, останні мають право скласти акт – претензію, який буде розглянуто підприємством та прийнято відповідне рішення.

Петицію підписали 252 особи з 250 необхідних.