Про повернення газорозподільчої системи міста у комунальну власність

ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО

Просимо терміново розглянути питання повернення газорозподільчої системи міста в комунальну власність громади, та створити відповідне комунальне підприємство, яке б забезпечило мешканцям адекватні тарифи з абонплати за підключення до газопостачальної системи. Від справедливо нарахованої абонплати та незалежного ведення господарської діяльності від газових монополістів, залежить матеріальне становище коженого споживач, та благоустрій міста.

Ваша електронна петиція щодо повернення газорозподільної системи міста у комунальну власність, розглянута особисто та опрацьована департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради.
Повідомляємо, що мережі газопостачання, які були прийняті у комунальну власність міста від ВАТ «Дніпровський металургійний комбінат ім.Ф.Е.Дзержинського», рішенням міської ради від 26.03.2004 №322-14/ХХІУ були передані у безоплатне постійне користування (на баланс) Дніпродзержинському управлінню по експлуатації газового господарства.
Зважаючи, що питання експлуатації газових мереж може здійснюватись лише спеціалізованим (ліцензованим) підприємством, а в комунальній власності міста відсутні підприємства, які здійснюють діяльність у сфері газового господарства, питання переведення газових мереж у власність територіальної громади і створення відповідного комунального підприємства потребує додаткового спільного опрацювання з іншими структурними підрозділами міської ради.

Петицію підписали 253 особи з 250 необхідних.