Недопущення повного закриття зимових тенісних кортів у м. Кам'янське на ремонт

СІМ’Я, МОЛОДЬ, ДІТИ

Якщо у будь-якому місці України в тенісних колах запитати про дніпродзержинський теніс, то з великою вірогідністю Ви почуєте про дуже сильну спортивну школу, яка готує успішних тенісистів. І це забезпечується не тільки професійною роботою тренерського складу, а й матеріальною базою, до якої входять зимові та літні тенісні корти СК Прометей.
Та наразі запланований ремонт зимових тенісних кортів, який планується розпочати з 15 січня 2018 року. При цьому закриваються всі три зали і відміняються заняття для всіх груп дитячого та підліткового віку приблизно на 6 місяців.
Чи погана ідея про проведення ремонту зимових кортів? Ні.
Чи можливо бути спортсменом та конкурувати зі своїми однолітками, якщо ти не тренувався півроку? Ні.
І якщо нічого не зміниться, то в такій ситуації сама благородна задумка стане абсурдним, бюрократичним звіром, який вбиває дитячий теніс у м. Кам’янському, бо не можливо бути спортсменом, приймати участь в змаганнях на гідному рівні та не тренуватись півроку. Крім того, за законами статистики деяких з нинішніх юних тенісистів знайдуть щось інше і вже не повернуться навіть на відремонтовані корти.
Однак, чи можна уникнути таких складнощів? На думку батьків дітей, які тренуються на кортах в Кам’янському, можна робити ремонт на зимових кортах починаючи з квітня, коли всі тренуються на літніх кортах, чи ремонтувати по одному залу і дозволити проводити тренування в двох інших залах. Крім того, незрозумілим є питання, чому вирішили змінити покриття тенісних кортів. Чи проводились консультації з тренерським складом, експертами, спортсменами? Чому хард? Люди, які користуються цими кортами, повинні мати право голосу! Городяни Кам’янського не стадо!
Тому від імені тенісистів та батьків юних спортсменів просимо міського голову Андрія Білоусова втрутитись в цю ситуацію та чи
- перенести строк початку ремонту на квітень, коли тенісисти будуть на літніх кортах, чи
- проводити ремонт поступово зал за залом, за якого будуть закривати тільки один зал, а у двох інших будуть можливі тренування та
- вирішити питання вибору покриття на зимових тенісних кортах з тренерським складом та спортсменами.

Ваше звернення з питання реконструкції «Палацу тенісу» КЗ «СК «Прометей» КМР уважно розглянуто Кам’янською міською радою.
Повідомляємо про наступне. Питання стосовно реконструкції будівлі «Палац тенісу» КЗ «СК «Прометей» Кам’янської міської ради розглянуто на робочих нарадах 04.01.2018, 09.01.2018 та 10.01.2018 під головуванням заступника міського голови Мелешка В.В. за участю: директора департаменту з гуманітарних питань міської ради Онищенко Т.Я., начальника відділу спорту та молоді департаменту Івашини А.А., радника міського голови з питань молоді та спорту Орлова О.А., директора КЗ «СК «Прометей»
Логвіна В.А., заступника директора по навчальній роботі КЗ «СК «Прометей» Александрової М.В., тренерського складу відділення тенісу КЗ «СК «Прометей» та представника батьківського комітету Калініна М.В.
Основним питанням порядку денного зазначених нарад було визначено питання щодо захисту інтересів дітей – вихованців відділення тенісу комунального закладу «Спортивний комбінат «Прометей» та недопущення припинення тренувального процесу під час проведення робіт з реконструкції «Палацу тенісу» КЗ СК «Прометей». Станом на 01.01.2018 у відділенні тенісу КЗ СК «Прометей» займаються 99 дітей, 10 вихованців входять до рейтингового складу Федерації тенісу України. Тренування проводять 5 тренерів.
За інформацією, наданою керівництвом закладу, з’ясовано, що рішенням Дніпропетровської обласної ради від 14.07.2017 № 188-9/VII «Про внесення змін до рішення обласної ради від 02 грудня 2016 року № 116-7/VІІ «Про обласний бюджет на 2017 рік» затверджено перелік об’єктів, фінансування яких буде здійснюватися за рахунок коштів бюджету розвитку. До зазначеного переліку включено «Реконструкцію будівлі «Палац тенісу»
КЗ «СК «Прометей» Кам’янської міської ради». Замовником та головним розпорядником коштів визначено управління капітального будівництва облдержадміністрації. Станом на сьогодні дата початку робіт з реконструкції «Палацу тенісу» залишається не визначеною.
Зазначена реконструкція є необхідною для приведення будівлі «Палац тенісу» до вимог діючих норм та експлуатаційних вимог таких, як:
- достатня міцність для того, щоб сприймати експлуатаційне навантаження без руйнування;
- зручність в експлуатації, відповідність вимогам протипожежної, екологічної, санітарної безпеки;
- економічність в експлуатації та відповідність естетичним нормам;
- відповідність сучасним технічним вимогам щодо проведення занять та змагань з тенісу, тощо.
Проведення реконструкції «Палацу тенісу» КЗ СК «Прометей» надасть змогу забезпечити проведення якісного навачально-тернувального процесу, проводити змагання з тенісу найвищого рівня, тощо.
Також інформуємо, що вихованці, які входять до рейтингового складу Федерації тенісу України продовжуть тренування в приміщенні
ДЮСШ КЗ СК «Прометей». Для інших дітей будуть організовані тренування із спеціальної загально-фізичної підготовки. Тренування з тенісу розпочнуться з квітня місяця, на літніх кортах КЗ СК «Прометей». Тренерський склад спортивного комплексу «Прометей» з тенісу, під час проведення робіт з реконструкції «Палацу тенісу», буде забезпечено роботою за спортивним напрямком.