+ ще 121 громадa!

Про звільнення заступник міського голови Лисенко М.О.

У звязку з порушенням рішень міської ради, зокрема не виконання програми розвитку ОСББ, ЖСК та ОК, не подання титульних списків за 2016 рік, числені порушення у виконанні решння про застосування системи електронних закупівель ПРОЗОРО, суміщення посади заступника міського голови та депутата міськох ради, просимо
1. Дніпровську міську раду висловити недовіру заступнику міського голови Лисенко Михайло Олександровичу
2. міському голові звільнити з посади заступника міського голови Лисенко Михайло Олександровича
3. Дніпровській міській раді звернутись до прокуратури Дніпропетровської області з проханням вивчити всі факти, які мають ознаки корупційних діянь та надати відвоідні висновки міській раді у стро одного місяця з дати ухвалення відповідного звернення

Робоча група розглянула електронну петицію згідно з чинним законодавством України. Так як петиції "на підтримку" і "за звільнення" є взаємовиключними, на розгляд виносилось лише звернення щодо звільнення заступника міського голови Лисенко М.О.
Статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» визначено перелік питань, які вирішуються виключно на пленарних засіданнях сільської, селищної, міської ради. Чинним законодавством не передбачено, що міська рада може висловити недовіру заступнику міського голови.
Відповідно до статті 10 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» прийняття на службу в органи місцевого самоврядування здійснюється, зокрема: на посади заступників сільського, селищного, міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, керуючого справами (секретаря) виконавчого комітету сільської, селищної, міської, районної у місті ради шляхом затвердження відповідною радою. Отже, призначення та звільнення Лисенка М. О. здійснює міська рада, а не міський голова.
Також, у запиті вказані незрозумілі підстави для звернення до прокуратури щодо діяльності Лисенко М.О.
Відповідно до статті 23-1 Закону України «Про звернення громадян» у разі визнання за доцільне викладені в електронній петиції пропозиції можуть реалізовуватися органом, якому вона адресована.
Враховуючи вищезазначене, електронна петиція не підлягає підтриманню.