+ ще 121 громадa!

На підтримку заступника міського голови Лисенка М. О.

28 листопада 2016 року на сайті Дніпровської міської ради була опублікована петиція «Про звільнення заступника міського голови Лисенка М. О.», в якій автор необґрунтовано звинувачує Михайла Лисенка в різноманітних порушеннях.
В той самий час стало відомо про те, що для збору підписів під даною петицією один з «підприємців» міста викликав своїх співробітників декількох ресторанних комплексів й лакофарбового заводу з метою реєстрації на сайті петицій та голосування за вищевказану петицію під різноманітними приводами. Більше того, в соціальній мережі Facebook від різних осіб поступали пропозиції до її користувачів щодо голосування за петицію з подальшим поповненням телефонного рахунку на 200 гривень.
Отже, враховуючи вищевикладене, а також факт позитивних кардинальних змін в інфраструктурі міста, ремонт доріг, житлового фонду, благоустрою та інших змін, пропоную міській раді та міському голові не реагувати на петицію «Про звільнення заступника міського голови Лисенка М. О.» й, навпаки, нагородити заступника міського голови з питань житлового господарства та інфраструктури Михайла Лисенка подякою міського голови за особистий внесок в розвиток м. Дніпра.

Робоча група розглянула електронну петицію згідно з чинним законодавством України. Так як петиції "на підтримку" і "за звільнення" є взаємовиключними, на розгляд виносилось лише звернення щодо звільнення заступника міського голови Лисенко М.О.
Статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» визначено перелік питань, які вирішуються виключно на пленарних засіданнях сільської, селищної, міської ради. Чинним законодавством не передбачено, що міська рада може висловити недовіру заступнику міського голови.
Відповідно до статті 10 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» прийняття на службу в органи місцевого самоврядування здійснюється, зокрема: на посади заступників сільського, селищного, міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, керуючого справами (секретаря) виконавчого комітету сільської, селищної, міської, районної у місті ради шляхом затвердження відповідною радою. Отже, призначення та звільнення Лисенка М. О. здійснює міська рада, а не міський голова.
Також, у запиті вказані незрозумілі підстави для звернення до прокуратури щодо діяльності Лисенко М.О.
Відповідно до статті 23-1 Закону України «Про звернення громадян» у разі визнання за доцільне викладені в електронній петиції пропозиції можуть реалізовуватися органом, якому вона адресована.
Враховуючи вищезазначене, електронна петиція не підлягає підтриманню.

Петицію підписали 953 особи з 900 необхідних.