Вимагаємо побудувати Початкову Школу (1-4 класів) на вул. Григорія Сковороди

ОСВІТА

На даний момент в місті Ірпінь, населення якого зросло неймовірно швидко - більш ніж 83000 жителів, не вистачає загальноосвітніх шкіл і не вистачає місць дітям в існуючих школах. Класи переповнені: першокласники йдуть в класи по 40 учнів, деякі школи практикують навчання в 2 зміни.
Наш район Ірпеня – позначений вулицями Новооскольска, Джерельна, Г.Сковороди, Мечникова – дуже щільно забудований, в цілому районі немає і навіть не будується Загальноосвітня та Початкова Школи. Найближча загальноосвітня школа №2 знаходиться в 2,5 – 3 км від будинків, в яких живуть діти.
При цьому в даному районі побудовані та продовжують будувати нові багатоквартирні ЖК: «Rich Town Ірпінь», «Сінергія», «Фортуна», «Позитив», «GreenLife», «Прованс» та ін., це означає, що кількість дітей в районі дуже швидко зросте.
На вул. Г.Сковороди, навпроти ЖК «Фортуна-2» та «Grand Life» є 5 ділянок по 0,1 га, загальний розмір 0,5 га: кадастрові номери 3210900000:01:089:0161 – 3210900000:01:089:0165, кожна з цих ділянок має цільове призначення згідно з кадастровою системою України: код 02.01. Будівництво та обслуговування жилого будинку і господарчих будівель (присадибна ділянка), приватна власність. Раніше на цьому місті був Дубовий сквер – озеленена територія загального користування та відпочинку. Будування на цьому місті жилих будинків з присадибними ділянками – недоречне, цим порушуються Державні Будівельні Норми України: ДБН 360-92.
Вимагаємо вилучити ці земельні ділянки та повернути їх в державну власність, об’єднати ці ділянки загальною площею 0,5 га (5000 м2) і побудувати на цій території Початкову Школу 1- 4 класів ( І ступень), згідно з ДБН 360-92 і ДСанПіН 5.5.2.008-01.

Роботи по будівництву загальноосвітньої школи у Вашому районі заплановано розпочати у 2018 році.

Петицію підписали 304 особи з 300 необхідних.