Відновлення єкологічного стану місцевого карєру.

ЕКОЛОГІЯ

На превелике щастя, в нашому місті, в районі СМУ, є чудові озера (кар'єри). Одне з цих озер є досить унікальним. Ця унікальність полягає в тому, що у нього незвичайно, немов кришталь, чиста вода. На всю Україну подібних озер не так і багато. Наприклад, озера в Чернігівській, Хмельницькій, Донецькій області й, наприклад, неподалік в Горенці. Але жодне з цих природних надбань нашої батьківщини не перебуває у такому КРИТИЧНОМУ екологічному стані як наш кар'єр. Гори сміття, будівельного та побутового, уздовж доріг та на березі. Місцями це навіть не гори сміття, а просто смітники! Поверхня озера так само несе на собі все це сміття, воно вмирає, заростає водоростями. Часом, навіть вантажівки з будівельним сміттям, можуть без побоювання привезти та висипати його у берега, а буває і в саму воду, з обриву. Якщо ми з вами не бачимо в цьому жахливого - на жаль, нас не врятувати. Жахливим є подібне ставлення, до подібних, не чисельних для Приірпіння, водних ресурсів. До яких, влітку, ми з вами приходимо рятуючись від спеки. З кожним роком ми втрачаємо шанс відновити це унікальне місце, в його оригінальному вигляді. З роками згубний процес екологічного занепаду озера стає більш серйозним і має шанс стати незворотним, якщо не вжити заходів зараз.

1. Вжити ряд заходів, щодо планування та виконання роботи по прибиранню прилеглої до кар'єру території, очищенню від сміття та інших факторів, що провокують погіршення екологічного стану, на поверхні води та береговій зоні з подальшим його вивезенням в належні спеціалізовані місця.

2. Вжити рад заходів, щодо посилення покарання за забруднення кар'єру та прилеглої території.

3. Вжити ряд заходів, щодо планування та удосконалення інфраструктури кар'єру (встановлення сміттєвих баків з їх подальшим очищенням шляхом вивезення сміття в належні спеціалізовані місця).

4. Вдосконалити систему виявлення забруднення кар'єру та прилеглої території (напр. вивезення будівельного сміття). Можливо, шляхом залучення громадськості з встановленням системи винагород за виявлення порушників.

Оприлюднення відповіді не пізніше:

Станом на 22 листопада петицію підписали 319 осіб з 300 необхідних.