Заборона на використання та продаж одноразових поліетиленових пакетів

ЕКОЛОГІЯ

Сумарний загальносвітовий обсяг випуску поліетиленових пакетів становить понад 5 трильйонів штук на рік.

Вони дуже довго розкладаються, виділяють отруйні речовини, які потім можуть спричиняти ті ж онкологічні захворювання І під час розкладу, наприклад, спалювання, вони виділяють надзвичайно шкідливі діоксинові сполуки, які не просто шкодять здоров’ю людини, а навіть можуть зачепити механізми, які відповідають за спадковість.

Науково доведено, що пластикові пакети, дуже повільно розкладаються у природі, і можуть знаходитися в природному середовищі понад кілька століть, поки не розкладуться повністю. У 2000-тих роках, багато магазинів і компаній стали використовувати різні типи біорозкладуваних пакетів, щоб дотримуватися концепції екологічної переваги.

Велика кількість міст і округів заборонили використовувати пластикові пакети у продуктових магазинах. Яскравим прикладом відмови від пакетів з поліетилену на користь паперової упаковки служить закон, підписаний губернатором Каліфорнії. Згідно з документом, дія якого набула чинності 1 липня 2015 року, на території штату заборонено будь-яке використання одноразових поліетиленових пакетів.

До кінця збору підписів залишилось:

Станом на 18 січня петицію підписали 81 особа з 300 необхідних.