Єдина система

місцевих петицій

Ініціюй! Підтримуй! Впливай!

Як працює єдина система місцевих петицій?

На жаль, у вашому місті ще не було подано жодної петиції, будьте першим:

+ Створити петицію

Поки що жодна петиція не потрапила на розгляд

Перегляньте петиції та прискорте збір підписів

Остання відповідь

Відновлення роботи дошкільного дитячого закладу "Орлятко" зі збереженням профілю діяльності

Показати повний зміст петиції

Відповідає:

ДЯЧЕНКО АНДРІЙ АНДРІЙОВИЧ

Вивчивши проблему порушену в петиції щодо відновлення роботи дошкільного дитячого закладу «Орлятко» зі збереженням профілю діяльності, виконавчий комітет Каховської міської ради повідомляє: аналіз демографічної ситуації в місті (за даними відділу статистики у Каховському районі) в динаміці за два роки засвідчує тенденцію поступового зниження народжуваності. Станом на 01.01.2017 року дітей віком від 0 до 6 років по місту налічується 2289 осіб, у 2016 р. – 2312 осіб. Кількість дітей від 2 до 3років (це вік дітей які потребують влаштування в ДНЗ) за три наступні роки зменшиться на 70 дітей, а саме:
2017 р. – 389 дітей;
2018 р. – 362 дитини;
2019 р. – 319 дітей.
У разі виникнення необхідності, тільки у мікрорайоні Свєтлово у будівлі ДНЗ № 6 «Сонечко» існує можливість, додатково, відкрити 3 групи (не менше 60 дітей). Загалом по місту, цей резерв становить 9 груп (не менше 180 дітей).
Слід зазначити, що відкриття кожної нової групи потребує додаткового фінансування в розмірі 400 тис. грн. на рік.
Фахівцями відділу освіти міської ради прораховано, що на проведення ремонтно-будівельних робіт для відновлення роботи ДНЗ «Орлятко» (враховуючи його поточний технічний стан) необхідно, орієнтовно, 6,5-7,0 млн. грн., для проведення таких робіт:
- реконструкція зовнішніх мереж тепло-, водо-, електропостачання;
- реконструкція внутрішніх мереж тепло-, водо-, електропостачання;
- реконструкція території закладу (встановлення огорожі, ігрових майданчиків);
- перепланування внутрішніх приміщень;
- виконання оздоблення групових приміщень.
- проведення робіт з енергомодернізації закладу (встановлення металопластикових вікон та дверей).
Окремо, щорічне утримання навчального закладу складатиме 4740,3 млн. грн., з розрахунку:
Площа закладу складає – 2035 м. кв.
Проектна потужність закладу – 12 груп;
Кількість вихованців – не менше 240 дітей;
Кількість штатного персоналу – 70 одиниць;
Річний фонд оплати праці з нарахуваннями – 3781,8 тис. грн.
Медикаменти та перев’язувальні матеріали – 2,2 тис. грн.
Продукти харчування – 272,1 тис. грн.
Оплата комунальних послуг – 554,2 тис грн.
Інші дрібні видатки – 160,0 тис. грн.
Потреба в коштах на одноразове придбання необхідного обладнання та інвентарю, орієнтовно, складає 4500,0 тис. грн. (посуд, постільна білизна, рушники, ковдри, килими, штори, меблі, світильники, лічильники, раковини для миття рук, унітази, бойлери, плити, холодильники та кухонний інвентар, пральні машини, прасувальні котки, праски, пожежний інвентар, іграшки та ігрові майданчики, портомийки, комп’ютери, принтер, телевізор, піаніно, музичний центр та квіткова продукція).
Виходячи з викладеного, виконавчий комітет міської ради зазначає, що наразі, потреби у відновленні роботи споруди колишнього ДНЗ «Орлятко», як дошкільного навчального закладу немає.
Додатково повідомляємо, що відповідно до положень Законів України «Про освіту» та «Про дошкільну освіту» використання таких об’єктів дозволяється тільки для здійснення освітніх цілей, їх перепрофілювання заборонено.

Міський голова А. А. Дяченко

Станом на 20 листопада надано відповідь на 3 петиції Переглянути