Очищення р. Лімниця

ЕКОЛОГІЯ

р. Лімниця є чи не єдиною водоймою, в якій можна купатися, але з кожним роком її стан погіршується. Русло обміліло, вода брудна, а ще декілька років тому Лімниця вважалася найчистішою річкою в європі. Якщо не звертати на це увагу, то наші діти, внуки вже не матимуть змоги купатися в річці. Пропоную створити комісію, яка знайде джерело забруднення, ліквідує його, причетних людей покарає згідно з чинним законодавством і оскільки русло ріки пролягає не тільки на території Калуського району, винести дане питання на державний рівень, щоб вирішити дану проблему

24.11.2017 № 56-п

Автору елктронної петиції
«Очищення р. Лімниця»
гр. Оховичу Б.М.
ohovych.bogdan@gmail.com

Шановний Богдане Михайловичу!

Дякуємо Вам за активну громадську позицію та свідоме ставлення до оточуючого середовища. Питання порушене Вами має дуже актуальний характер та справді потребує негайного втручання.
На Вашу пропозицію про створення комісії по визначенню джерел забруднення річки Лімниця та їх ліквідації повідомляємо, що у зв’язку з настанням зимового періоду у 2017 році створення комісії вважаємо за недоцільне, оскільки несприятливі погодні умови можуть вплинути на об’єктивність прийняття рішень комісії. У 2018 році з покращенням погодних умов, розпорядженням міського голови буде створено таку комісію із залученням представників Калуської районної державної адміністрації та Державної екологічної інспекції в Івано-Франківській області, про що Вас буде повідомлено додатково.
Одночасно повідомляємо, що робота щодо недопущення забруднення річки Лімниця проводилась. Так, 22.05.2017 року комісією з представників управління з питань надзвичайних ситуацій Калуської міської ради, КП «Водотеплосервіс» та ДУ «Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України» виявлено впадання забрудненого потічка в річку Дуба в районі смт. Рожнятів, яка в свою чергу впадає в р. Чечва, яка є притокою річки Лімниця. Вода в потічку мала чорне забарвлення та неприємний запах каналізаційних стоків.
Представником ДУ «Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України» здійснено відбір проб води в місці впадання потічка в р. Дуба та води поблизу Калуського міського водозабору для проведення лабораторних досліджень.
Матеріали про виявлений факт забруднення річки Лімниця було направлено в Державну екологічну інспекцію в Івано-Франківській області для вжиття відповідних заходів.

Заступник міського голови Любов Максимович

І.Головатчук