Комфортне перевезення пасажирів міським транспортом

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

На минулих громадських слуханнях у 2014 році пункт про покращення умов перевезення пасажирів був виключений за результатами голосування. Пропоную цього разу включити цей пункт до проекту рішення виконавчого комітету Херсонської міської ради щодо підняття оплати за проїзд до 5 гривень у машрутних таксі та до 2,5 гривень у тролейбусах.
Під покращенням умов перевезення пасажирів мається на увазі:
- наявність сидячих місць для всіх пасажирів у транспорті;
- наявність умов для проїзду пасажирів маломобільної категорії та з особливими потребами (низька підлога в тролейбусах, окремі місця у "маршрутках" для перевезення дитячих візків чи перевезення пасажирів з особливими потребами ("візочників" тощо);
- наявність у транспортних засобах систем провітрювання та кондиціонування салону у літню пору року;
- наявність у транспортних засобах систем обігріву салону у зимню пору року;
- справність функціонування систем кондиціонування та обігріву у транспортних засобах;
- обов'язкове дотримання перевізниками інтервалів руху громадського транспорту на визначених маршрутах та кількості транспортних засобів на маршруті до 23-00 або цілодобово, якщо це передбачено заключеними угодами ;
- постійний контроль за станом перевезення пасажирів громадським траспортом з боку Управління транспортної, дорожньої інфраструктури і зв'язку Херсонської міської ради (Вербицька А.А.), своєчасний розгляд скарг пасажирів на умови перевезення;
- розірвання угод із перевізником в разі недотримання умов комфортного перевезення пасажирів за наявності протягом року п'яти чи більше скарг від пасажирів до Управління, що були розглянуті на користь пасажирів.

Оприлюднення відповіді не пізніше:

Станом на 16 січня петицію підписали 512 осіб з 250 необхідних.