Єдина система

Ініціюй! Підтримуй! Впливай!

+ ще 134 громади!
Тема звернення Підписали Залишилось
Визначення обмеженого часу для пільгового проїзду у громадському транспорті 303 4
Ремонт дороги по вул. Підлісній, масив "Обрій" 257 73
Ремонт басейну в СЗОШ 8 246 61
Заборона реклами на закладах комунальної власності. 232 7
Створення контейнерів для збору використаних речей 221 4
Запровадження заходів щодо очищення доріг м.Хмельницького від бруду 184 41
Маршрут 55 Лезневе-Раково 179 47
Будівництво міської поліклініки № 5 на Озерній та міської лікарні № 2 149 45
Кондуктори у громадському транспорті на звільнення 134 23
Ремонт догоги по вул проїзд 1-й Барвінковий, проїзд 2-й Барвінковий (мікрорайон дачний Дубово кінцева маршруту №30 ) 109 19
Ремонт дороги по вул. Підлісній, масив "Обрій" 257 73
Ремонт басейну в СЗОШ 8 246 61
Кондитерська фабрика "Кондфіл" 97 70
Функціонування маршруту 19 Озерна - Раково 75 81
Закупівля пластикових різнокольорових контейнерів для сортування сміття 72 70
Міська електричка Гречани - Ракове 63 73
замінити старі пасажирські ліфти в яких вийшов термін використання 46 65
Маршрут по вулиці Зарічанська 45 68
Система "Картки хмельничанина" 34 77
Відновити маршрути №1 та №42 33 75
Міні-сквер 10 88
Автобусний маршрут 51 9 89
Скитський Курган 7 89
Утепленя 5 90
Переглянути усі петиції

Останні, що прийняті на розгляд

Тема звернення Підписали Прийнято До відповіді
провести напівмарафон-2018 514 1 лютого 0
Парк відпочинку Раково 519 26 січня 0
Спортивний майданчик молодша школа #8 515 25 січня 0
Ремонт дороги по пров.Тракторному (р-н.Старого аеродрому) 528 23 січня 0

Станом на 22 лютого усього прийнято до розгляду 4 петиції Переглянути

Остання відповідь

Заміна "маршруток" на повноцінні безпечні автобуси для перевезення пасажирів.

Показати повний зміст петиції

Відповідає:

СИМЧИШИН ОЛЕКСАНДР СЕРГІЙОВИЧ

Хмельницькому Б.М.
м. Хмельницький

Шановний Богдане Михайловичу!
Ваше колективне звернення щодо заміни малогабаритних транспортних засобів на повноцінні автобуси для перевезення пасажирів, розглянуто.
Повідомляємо, що відповідно до положень Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03.12.2008 року № 1081 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування» (із змінами) та Порядку організації та проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування в м. Хмельницькому, затвердженого рішенням виконавчого комітету Хмельницької міської ради від 06.09.2017 року № 607 «Про затвердження Порядку організації та проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування в м. Хмельницькому, типової форми Договору про організацію перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування в м. Хмельницькому, встановлення Умов конкурсу з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування та втрату чинності рішень виконавчого комітету», 28.11.2017 року проведено конкурси з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування та по частині конкурсів (об’єктів) визначено переможців - перевізників, які обслуговують міські .автобусні маршрути.
Відповідно до ч. 2 ст. 45 Закону України «Про автомобільний транспорт», до участі в конкурсі не допускаються автомобільні перевізники, які. серед іншого, передбачають використовувати на маршрутах автобуси, переобладнані з вантажних транспортних засобів.
Під час розгляду конкурсних пропозицій та керуючись інформацією, отриманою від Регіонального сервісного центру МВС в Хмельницькій області, конкурсний комітет не допустив використання перевізниками-претендентами автобусів, які переобладнані з транспортних засобів іншого призначення, для їх залучення до роботи на маршрутах міста.
З тими переможцями конкурсів, у яких транспортні засоби повністю відповідали умовам конкурсу по класу, кількості, пасажиромісткості та наявні автобуси, що пристосовані для перевезення пасажирів з обмеженими фізичними можливостями, виконавчим комітетом Хмельницької міської ради укладено відповідні договори про організацію перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування в м. Хмельницькому, терміном дії на 5 років.
В свою чергу, з переможцями конкурсів, у яких транспортні засоби частково відповідали умовам конкурсу, а також були відсутні автобуси, що пристосовані для перевезення пасажирів з обмеженими фізичними можливостями, виконавчим комітетом Хмельницької міської ради, з урахуванням поданих перевізниками-претендентами інвестиційних зобов'язань щодо оновлення рухомого складу і придбання необхідних транспортних засобів, які б повністю відповідали умовам конкурсу, укладено відповідні договори про організацію перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування в м. Хмельницькому, терміном дії на 1 рік.
Варто також зазначити, що по деяких конкурсах (об'єктах) переможців не визначено. Тому, рішеннями виконавчого комітету Хмельницької міської ради на певних маршрутах призначено тимчасових автомобільних перевізників та укладено договори про організацію перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування в м. Хмельницькому, терміном на 3 місяці. Беручи до уваги відсутність необхідної кількості автобусів, які повинні використовуватись виключно для перевезення пасажирів, саме на цих маршрутах на тимчасовій основі можуть залучатись малогабаритні та малої місткості транспортні засоби.
В кінці лютого - на початку березня місяця поточного року заплановано проведення нових конкурсів по тих маршрутах, де залучено тимчасових перевізників. Вимоги до транспортних засобів, які будуть пропонуватись перевізниками-претендентами. залишаються незмінними та передбачатимуть повну заборону використання для роботи на маршрутах переобладнаних автобусів.
Щодо можливих порушень з боку водіїв Правил дорожнього руху, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 10.10.2001 року № 1306 «Про Правила дорожнього руху» (із змінами) та Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 18.02.1997 року № 176 «Про затвердження Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту» (із змінами), повідомляємо, що контроль за дотриманням автомобільними перевізниками та його персоналу вимог чинного законодавства України в сфері дотримання безпеки руху та організації пасажирських перевезень покладено па територіальні органи Державної служби України з безпеки на транспорті та Національної поліції.
Виконавчий комітет Хмельницької міської ради не наділений власними (самоврядними) чи делегованими повноваженнями в частині виявлення правопорушень з боку водіїв, що полягають у неналежному виконанні останніми вимог зазначених нормативних актів та їх притягнення до конкретного виду відповідальності.
Натомість, згідно із рішенням виконавчого комітету Хмельницької міської ради від 06.09.2017 року № 607 «Про затвердження Порядку організації та проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування в м. Хмельницькому, типової форми Договору про організацію перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування в м. Хмельницькому, встановлення Умов конкурсу з перевезення пасажирів па автобусних маршрутах загального користування та втрату чинності рішень виконавчого комітету», затверджено типову форму Договору про організацію перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування в м. Хмельницькому.
Відповідно до умов договору, організатор перевезень - виконавчий комітет Хмельницької міської ради має право здійснювати контроль за належним виконанням з боку перевізника та його персоналу (водій, кондуктор, інші працівники) умов Договору та конкурсу. Правил користування міським пасажирським автомобільним транспортом (автобусами) у м. Хмельницькому, чинного законодавства України щодо перевезення пасажирів, рішень Хмельницької міської ради та її виконавчого комітету, розпоряджень міського голови в частині пасажирських автоперевезень.
У випадку виявлення порушень, складати Акт про порушення умов договору про організацію перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування в м. Хмельницькому та Правил користування міським пасажирським автомобільним транспортом (автобусами) у м. Хмельницькому та вимагати їх усунення протягом строку, вказаного у Акті.
При наявності не менше 3 Актів, по яких не усунуто виявлені порушення, виконавчий комітет зможе розглядати питання щодо дострокового розірвання договірних зобов'язань.

З повагою
заступник міського голови А. Бондаренко