Єдина система

місцевих петицій

Ініціюй! Підтримуй! Впливай!

Створення нового сучасного скейт-парку. 441 42
Ввести мораторій на будівництво новобудов в центрі, зелених зонах та вздовж водних об’єктів міста. Розбудовувати околиці міста, зберегти і відродити історичний центр міста. 316 3
Припинити діяльність скотобійні на Ружичній 304 81
Заборонити аудіо рекламу по вул.Проскурівській 250 43
Створення та оприлюднення точного графіку руху міського громадського транспорту 191 28
Надати людям які проживають у СТ "Фруктовий" та у СТ "Польовий" адреси та можливість реєстрації за місцем проживання 186 77
Приєднання громад Садівничого товариства "Фруктовий" та Садівничого товариства "Польовий" до громади міста з усіма повноваженнями. 184 77
Заборонити збирати кошти з батьків вихованців дошкільних та учнів шкільних навчальних закладів 170 49
Дендропарк: розвиток та обновлення 162 31
Відремонтувати дорогу від вул. Західно - Окружної до в'їзду у Садівниче товариство "Фруктовий" 159 78
Припинити діяльність скотобійні на Ружичній 304 81
Встановити світлофор на перехресті вул. Західно - Окружна та вул. К.Степанкова (бувша вул. Пархоменко) 147 78
Публічний безкоштовний ШВИДКІСНИЙ wi-fi 115 76
Відновити аеропорт 107 77
Нові дитячі садочки 80 76
Iндивiдуальне опалення 77 73
Cанітарний стан пасажирського автомобільного транспорту 73 74
Знешкодження отруйної рослини - Борщовика 43 86
Облаштувати сквер і парковку на майданчику перед магазином «Електроніка», на перехресті вулиць С. Бандери та Зарічанської 36 85
Відкрити у будинку молоді "Проскурів" дитячу спортивну школу із занять художньою гімнастикою 17 84
Припинити фінансування профтехучилищ м. Хмельницького 16 84
Заборонити вигул домашніх тварин та паркування авто на Проскурівській 8 87
Впорядкування дорожньої розмітки біля житлових будинків 6 87
Заборонити аудіо рекламу на зупинках громадського транспорту, на базарах, в магазинах та з магазинів. 6 87
Заборонити концерти та співи по вул.Проскурівській 3 87
Переглянути усі петиції

Остання відповідь

Встановити на місцях збору сміття бокси для використаних батарейок та люмінісцентних ламп.

Показати повний зміст петиції

Відповідає:

СИМЧИШИН ОЛЕКСАНДР СЕРГІЙОВИЧ

Петиція на сайт міської ради щодо встановлення на місцях збору сміття боксів для використаних батарейок та люмінесцентних ламп розглянута.
У ст. 35-1 Закону України «Про відходи» зазначено: «Небезпечні відходи у складі побутових відходів збираються окремо від інших побутових відходів, а також мають відокремлюватись на етапі збирання чи сортування та передаватись спеціалізованим підприємствам, що одержали ліцензії на здійснення операцій у сфері поводження з небезпечними відходами».
Громадяни є власниками відходів, які утворюються в процесі життя та діяльності, в т.ч. небезпечних і зобов’язані поводитися з ними в межах чинного законодавства, а саме: укладати договори з виконавцем послуг з вивезення відходів на відповідній території та оплачувати вартість таких послуг. При цьому, суб’єкту господарювання, який здійснює послуги зі збирання та вивезення небезпечних відходів у складі побутових необхідно мати спеціальні контейнери, техніку, відповідні умови для розміщення небезпечних відходів до моменту передачі їх спеціалізованим підприємствам або утилізації, ліцензію на здійснення операцій у сфері поводження з небезпечними відходами, визначити місця для розташування мобільних пунктів прийому або спеціальних контейнерів (для кожного відходу окремо), закріпити відповідальну особу тощо.
Відповідно до Наказу Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 16 лютого 2010 року № 39 «Про затвердження Методичних рекомендацій з визначення морфологічного складу твердих побутових відходів» батарейки, ртутні лампи та термометри віднесені до небезпечних відходів, оскільки містять свинець, ртуть, кадмій, нікель, марганець та інші токсичні речовини.
Так як на контейнерних майданчиках немає змоги контролювати цілісність залишених відпрацьованих люмінесцентних ламп, встановлення таких боксів може призвести до забруднення навколишнього середовища парами ртуті, що є вкрай небезпечно для здоров’я населення.
З метою зменшення негативного впливу токсичних речовин на довкілля, враховуючи недосконалість чинного законодавства у сфері поводження з небезпечними відходами у складі побутових, влада міста з 2014 року організовує роботу мобільних

пунктів прийому відпрацьованих люмінесцентних ламп, термометрів, що містять ртуть від населення безкоштовно. Зібрані небезпечні відходи передаються на утилізацію за кошти міського бюджету.
У 2016 році робота мобільних пунктів прийому відпрацьованих люмінесцентних ламп, термометрів, що містять ртуть та батарейок, які утворюються у населення, запланована на кінець травня, початок червня. Інформація щодо місць прийому буде розміщена в місцевих засобах ЗМІ, сайті Хмельницької міської ради.
Скриньки для відпрацьованих елементів живлення (батарейок) на території міста розміщені:
в шкільних навчальних закладах міста; магазині “Фуршет” (вулиця Свободи, 73);
мережі магазинів “Вопак” (вул. Тернопільська, 20/1, вул. Довженка 12, проспект Миру, 78, вул. Гастело, 6/1, вул. Заводська, 63, вул Кам'янецька, 63, вул. Курчатова, 1В, вул. Прибузька, 32);
управлінні з питань екології та контролю за благоустроєм міста (Кам'янецька, 74); при вході в гіпермаркет “Епіцентр”, (Зарічанська, 11/4);
Будинку побуту (вул. Інститутська, 5);
Департаменті екології Хмельницької ОДА (вул Франка, 2/2);
Хмельницькій міській раді (вул. Гагаріна, 3); підземному переході (вул. Подільська);
ТОВ “Форсаж авто” (вул. Львівське шосе, 38);
ТОВ “Поділля Кабель” (вул. Красовського, 5/1);
АЗС WOG (вул. Старокостянтинівське шосе,2/1, Вінницьке шосе, 2/2) та ін. Наголошуємо:
Підприємства, організації, установи всіх форм власності, фізичні особи-підприємці, приватні підприємці зобов'язані за власні кошти здавати небезпечні відходи, які утворюються в процесі господарської діяльності.
За інформацією, отриманою із сайту Міністерства охорони навколишнього природного середовища, ліцензійну діяльність у сфері поводження з небезпечними відходами на території Хмельницької області здійснюють:
ПП «Олестас», вул. Купріна, 54/5, тел. 098-0697989;
ТОВ «СП-Еконіка», вул. Київська, 4, оф.302, тел. 067-3500562;
МП «Альфа», просп. Миру, 59, тел. 096-4645680;
ТОВ «Добробут Еко Україна», тел. 067-1732552;
ВТП «Екоцентр» (пункт прийому працює на території заводу «Нева», тел.299-54-13);
ТОВ «Енергокомплекс УБ ХАЕС», вул. Ринкова, 5, м. Нетішин Хмельницьккої обл., тел. (038) 03848.

Станом на 29 травня надано відповідь на 18 петицій Переглянути