Будівництво на околиці міста Хмельницькому заводу з переробки відходів

Сортування та переробка твердих побутових відходів для європейських країн є нормою життя. У нас є чудове місто, і дуже хочеться, щоб воно і надалі залишалось чистим, охайним, прибраним. Будівництво на околиці міста заводу з переробки твердих побутових відходів зможе цьому посприяти і створить можливість уникнути забруднення навколишнього природного середовища в майбутньому.

Хмельницькою міською радою розглянуто електронну петицію щодо будівництва на околиці міста Хмельницького заводу з переробки відходів. За результатами розгляду повідомляємо наступне.
Міська рада активно працює над пошуком інвестора для будівництва сміттєпереробного заводу у місті.
Крім цього, місто Хмельницький є учасником Національного проекту “Чисте місто”, в рамках якого ведуться переговори з метою вирішення питання щодо будівництва сміттєпереробного комплексу. Зокрема, на сьогодні розглядається можливість будівництва заводу польською компанією “CONTROL PROCESS”, яка готова надати міській раді кредит терміном на 10-12 років за умови використання до 50% технологічного обладнання, виробленого в Республіці Польща та на виробничих потужностях компанії.
Разом з цим, розглядаються різні пропозиції щодо будівництва сміттєпереробного заводу, які надходять від потенційних інвесторів, оцінюються техніко-економічні показники запропонованих ними проектів. Наразі опрацьовується інвестиційна пропозиція канадських інвесторів.
Хмельницька міська рада розуміє важливість та актуальність вирішення проблеми поводження з побутовими відходами та будівництва сміттєпереробного комплексу у місті, роботи в цьому напрямку тривають.