Створення муніципального притулку для бездомних тварин

ІНШІ

Проблема бездомних тварин в нашому місті існує, як і в інших містах України. Сприймаючи наше місто як проєвропейське, ми мусимо керуватись у вирішенні цієї проблеми європейськими стандартами та напрацюваннями. Вкрай необхідно створити за містом великий муніципальний притулок для бездомних собак та кішок, з ветеринарною допомогою та за активною участю волонтерів, благодійників та меценатів. Це дозволить без жорстокості та на засадах доброти та людяності поступово звільнити наше місто від зграй бездомних собак та цілих "колоній" бездомних кішок.

На виконання п. 4.5. «Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Хмельницькій міській раді», затвердженого рішенням сесії Хмельницької міської ради від 27.01.2016 року, міською радою розглянуто та взято до уваги електронну петицію «Створення муніципального притулку для бездомних тварин».
За результатами розгляду повідомляємо, що управління житлово-комунального господарства буде ініціювати питання щодо не продовження договору тимчасового користування майном діючого притулку для тварин (притулок був облаштований у 2007 році) з ФОП О.Мазуруком та передачі притулку на баланс та утримання КП «Спецкомунтранс» з подальшим виділенням коштів на приведення його у відповідність до чинних ветеринарно-санітарних вимог та правил.
Крім того, повідомляємо, що в даний час розглядається можливість виділення земельної ділянки в мікрорайоні Гречани, поза межами житлової зони, де також може бути створений притулок для тварин.
Про прийняте рішення буде повідомлено додатково.