Не піднімати вартість проїзду у маршрутному таксі та автобусах рішенням сесії Хмельницької міськради

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Хмельничани та громадськість міста в черговий раз спостерігають намагання перевізників будь-якою ціною підняти вартість проїзду у маршрутному таксі та автобусах. Цього разу вони вирішили досягти свого через рішення міськради, яке вимагають прийняти депутатів на черговій сесії 22 березня 2017 року. У випадку не прийняття цього рішення власників блоків маршрутів планують ввести в місто в колапс через не вихід на маршрути.

Варто зазначити, що вартість проїзду вже піднімалась рішенням виконавчого комітету 23 лютого 2017 року, проте дію даного рішення було призупинено зусиллями громадськості через позов Кульгука І.Г. у Хмельницькому міськрайонному суді 9 березня 2017 року та судом призначено судово-економічну експертизу всіх витрат та собівартості перевезення одного пасажира. Цю міру довелось застувати через не прозорість поданих перевізниками розрахунків, які не видаючи квитків, не зрозуміло яким чином виміряли пасажиропотік, та через порушення процедури прийняття регуляторного акту. А тому вважаємо єдиним виходом у цій ситуації – очікування результатів судово-економічної експертизи, яка дасть відповіді на багато запитань.

Звертаємося до депутатського корпусу Хмельницької міської ради з проханням не розглядати питання підняття вартості проїзду до отримання результатів судово-економічної експертизи та прийняття рішення суду.

Поряд з тим, на даний момент для прийняття подібного рішення немає законних підстав – дане питання відноситься до регуляторних актів, тому простий розгляд проекту рішення на засіданні сесії буде абсолютно незаконним та порушуватиме процедуру прийняття подібних рішень. Поряд з тим також порушуватиметься законодавство України в частині оприлюднення проектів рішень перед їх розглядом на сесії (за 20 робочих днів).

Місту потрібні транспортна реформа та відміна блоків - давайте цим і займатись!

Громадська організація "ЖАР"
Соціальна ініціатива "Хтось не зробить!"

Дата створення:

Станом на 23 жовтня петицію підписали 224 особи з 500 необхідних.