E-TICKET за прикладом Львова та Дніпра

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Доброго дня!
У Львові, державне підприємство, що здійснює транспортні перевезення (ЛКП «Львівелектротранс».) запустили разом із державним банком - ПриватБанком дуже цікаву реалізацію Е-Квитка, яка є абсолютно не затратною (немає необхідності встановлення ніякого обладнання) та може реалізуватися за 1-2 робочі дні у будь-якому місті України, за умови бажання такого міста використовувати подібну систему оплати (за інформацією ПриватБанку).
Суть полягає у тому, що у додатку "Приват24" можна сканувати QR-код для різних цілей. Зняти гроші в банкоматі без карти, зайти в стаціонарну версію Приват24, отримати посилку з поштомату, тощо.
Відтепер можна сканувати і QR-код, який є у салонах усіх тролейбусів і автобусів міста Львів (а незабаром ще й Дніпро).
Все працює дуже просто.
В кожному салоні є баннери-наліпки з персональним QR-кодом транспортного засобу. Пасажир, у своєму додатку Приват24 сканує QR-код в салоні, та оплачує покупку зі своєї карти. На дисплей виводиться інформація з номером е-квитка, номером маршруту, номером самого транспортного засобу та дата/час оплати.
Така ж інформація направляється до підприємства-перевізника, а гроші, у безготівковому вигляді потрапляють на рахунок підприємства.
Система просто бездоганна! Ніяких зайвих "витрат" - по 3 наліпки в кожен салон.
Така система є дуже зручною, скористатися можуть абсолютно всі клієнти ПриватБанку (а таких серед містян - більшість) та користувачі смартфонів на операційних системах android та ios, які обладнані звичайною камерою. Це дуже зручно, тому, що не потрібно турбуватися про копійки решти та готівку.
Інформація з екрану смартфона про придбаний квиток може слугувати підтвердженням оплати (як посвідчення) для кондукторів та контролерів.
Дуже хотілося, щоб у нашому місті така система також була запровадженна, ПАРАЛЛЕЛЬНО системі використання валідаторів.

До кінця збору підписів залишилось:

Станом на 23 травня петицію підписали 59 осіб з 500 необхідних.